Löfven: Misstroendeomröstningen var ansvarslös för Sverige

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 15 aug 2021 2021-08-15
E-post 1558

STOCKHOLM På fredagen gästade Stefan Löfven talkshowen Tilde på TV4. I programmet fick han bland annat frågor om misstroendeomröstningen tidigare under sommaren. Då passade statsministern på att ge en känga åt oppositionen. – Det är just det här med ansvarslöshet som jag tycker att det är, säger han i programmet.

I intervjun med programledaren Tilde de Paula får statsministern mestadels svara på personliga frågor om vad han gjort under sommaren, hur han trivs med att göra intervjuer och om sina meditationsvanor.

Ungefär åtta minuter in i programmet får Löfven frågor om misstroendeförklaringen mot honom tidigare under året.

Tilde de Paula: Under regeringskrisen som var nu i våras, hur ofta fick du sätta dig ner och meditera då?

– (Skratt) Det hände några gånger, absolut. Det är inte bara vid den typen av tillfällen. Men visst, det är en sådan period i arbetslivet som är speciell.

Läs även: SD:s sluga spel: Begäran om misstroende mot Löfven var skriven innan Dadgostars presskonferens

Löfven fortsätter sedan med att beskriva misstroendeförklaringen som ansvarslös.

– Det märkliga var att det var det (misstroendeomröstningen), men sedan var det ingen som hade något alternativ. Och det stör mig. Det tycker jag är ansvarslöst. För det är en sak att hitta en majoritet att vara emot någonting, men det som tar landet framåt det är att hitta en majoritet för vad man är för.

På frågan om misstroendeförklaringen gjorde honom irriterad svarar statsministern:

– Det är just det här med ansvarslöshet som jag tycker att det är. En opposition måste kunna agera i en riksdag naturligtvis, formellt sett så är det inget fel. Men att försätta landet som då befinner sig i en pandemi, i en sådan situation utan att ha ett eget alternativ det… ja, irriterad kan man ju säga.

Läs även: Löfven blev statsminister igen: ”Anständighetens allians håller”

Läs även: Vänsterpartiets krav för att stödja Löfvens budget – ”måste öka jämlikheten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag