Lövins kaxiga hot: ”Kommer rösta rött”

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 30 Nov 2018 2018-11-30
E-post 324

SVERIGE I P1 Morgon slår Isabella Lövin (MP) fast att hennes parti kommer att rösta mot varje regering som de inte ingår i. Samtidigt välkomnar hon att Centerpartiet och Liberalerna öppnar för att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.

– Vår ingång är att vi kommer rösta rött för varje regering som vi inte ingår i. Vi vill ha ett inflytande. Vi har en situation där den gröna politiken är mer nödvändig än någonsin, säger Lövin enligt Expressen, och fortsätter:

– Det är det som vi har meddelat talmannen. Sedan är vi naturligtvis delaktiga i att ta ansvar för valresultat. Det kan man förvänta sig från alla partier i dagsläget. Vi kommer gå in i de här samtalen seriöst och ta ansvar för valresultatet och det här landet.

Jan Björklund har tidigare sagt till Expressen att det vore lättare att göra uppgörelser med en enpartiregering bestående av Socialdemokraterna än med en koalitionsregering där Miljöpartiet också ingår.

Under veckan har både Centerpartiet och Liberalerna meddelat att man ställer krav på Stefan Löfven för att släppa fram honom som statsminister. Isabella Lövin säger i P1 Morgon att hon välkomnar detta och att hennes parti vill vara med i samtalen.

Läs även: Socialistiska domen över Lööf: ”Tuff tills hon ändrar sig”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag