Yüksels hårda attack på Oksanen: ”Okunnig och dum”

Bild: Nyheter Idag/Faksimil TV 4
  • Torsdag 28 jul 2022 2022-07-28
E-post 399

Ledarskribenten Patrik Oksanen är ”okunnig och dum”, skriver Nyans partiledare Mikail Yüksel på Twitter, och tillägger att han inte förstår varför Bali bett Oksanen om ursäkt. Utspelet kommer efter att Oksanen kallat Nyans för ”bluffarnas, bedragarnas och bovarnas parti” i en ledartext.

Nyligen har Dagens Nyheter avslöjat att partiet Nyans bara har 85 valbara namn trots att de kandiderar till 630 platser i valet till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagen.

Ett skäl är att partiledaren Mikail Yüksel och andra kankandidaterna ställer upp i flera kommuner, trots att det inte är tillåtet. Men enligt Yüksel går det bra för kandidaterna att välja fullmäktige beroende på resultat.

–  Säg att vi får tio mandat i Stockholm, fem här i Göteborg och sju i Malmö… ja, jag är osäker, men jag skulle göra ett övervägande mellan Göteborg och Stockholm då. Och kanske flytta till Stockholm som ändå är huvudstad för att etablera partiet där, säger Yüksel till DN.

Läs även: Turkisk tv uppmanar turksvenskar att rösta på Nyans

Men det stämmer inte, skriver ledarskribenten Patrik Oksanen i en ledartext i Södermanlands Nyheter. . ”Enligt vallagen måste man på valdagen vara skriven i den kommun man vill invald i. Att ställa upp i 16 kommuner är inget annat än ett väljarbedrägeri (om än inte olagligt)” skriver Oksanen bland annat.

Enligt Oksanen är Nyans ett ”luftslott för att blåsa väljarna” och en röst på partiet är ”en röst på bluffarnas, bedragarnas och bovarnas parti som dessutom försöker ställa grupper av människor mot varandra”.

I ett inlägg på Twitter går nu Yüksel till hård motattack mot Oksanen. ”Tips till Oksanen: Sluta skriva. Du skämmer ut dig. Okunnig och dum är du” skriver Yüksel och fortsätter: ”Jag förstår ärligt talat inte varför Bali bett om ursäkt för sitt uttalande om Oksanen.”

Med kommentaren om Hanif Bali syftar Yüksel syftar sannolikt på att Hanif Bali bad ledarskribenten om ursäkt efter att han på Twitter publicerat ett mejl mellan Patrik Oksanen och UD som tidigare begärts ut av Nyheter Idag.

Enligt Dagens Nyheter fanns det ”misstankar” på UD om att Nyheter Idag hade tipsats om Oksanens mejl av den ryska säkerhetstjänsten, som skulle ha avlyssnat UD. Mejlet i fråga saknade emellertid nyhetsvärde.

Mikail Yüksel har tidigare klargjort att han inte kommer besvara frågor eller ge kommentarer till Nyheter Idag.

– Jag ger inte intervjuer i högerextrema sajter, sade Yüksel till Nyheter Idag.

Läs även: Partiet Nyans vill förbjuda anklagelser om extremism – kallar Nyheter Idag ”högerextrema”

Läs även: Morgan Johansson varnar för Nyans: ”Ett parti som vill splittra”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag