Magdalena Anderssons svar på våldet – nattvandrar i Farsta

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/Holger.Ellgaard/CC BY-SA 3.0
  • Onsdag 14 jun 2023 2023-06-14
E-post

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson har tidigare i veckan krävt en vapenamnesti som svar på massmordet med automatvapen i Farsta i helgen, då två personer mördades och två skadades. Efter tisdagens partiledardebatt i TV4 nattvandrade Andersson i Farsta – ett drag som hånas på Twitter.

Direkt efter tisdagens partiledardebatt i begav sig S-ledaren Magdalena Andersson till Farsta där hon nattvandrade i förorten, som under helgen drabbades av en massaker där två personer sköts ihjäl och två skadades med maskingevär.

– Jag prioriterade det här framför att hinna sova, säger Andersson till Expressen.

Andersson säger till tidningen att alla har möjlighet att göra en insats, och att hennes är att nattvandra i Farsta.

– Det är ett område där det säkert finns behov av många vuxna som är ute och rör sig, och som kan prata med unga som kanske känner en oro för den situation som är just nu, säger hon.

Läs även: Efter Farstamassakern – nu vill vänstern avpolitisera våldet

Magdalena Anderssons nattvandring imponerar emellertid inte på alla. ”Du kan inte nattvandra bort mordkommandon med barnsoldater till en miljardindustri” skriver Hanif Bali.

Markus Allard tycker Anderssons nattvandring ”summerar bra hur svenska politiker ser på de här problemen och vad de tror kommer vara lösningar”.

Förre miljö- och klimatminister Annika Strandhäll hyllar sin partiledares nattvandring. Patrik Andersson noterar dock att Andersson, till skillnad från vanliga människor, har möjlighet att nattvandra tillsammans med livvakter och journalister.

Även Twitteranvändaren ”Gais Åke” noterar att oppositionsledarens nattvandring sker med andra förutsättningar än vad som gäller för vanliga nattvandrare.

Läs även: Krav på vapenamne(s)ti hånas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag