Malmöljud för en halv miljon kronor har använts en gång

Malmö stadshus. Bild: Mrkommun/Wikimedia commons
  • Tisdag 1 dec 2020 2020-12-01
E-post 190

MALMÖ Malmö stad lade 485 000 kronor på att spela in ljud från Malmö för att användas i kommunens kommunikation. Så här tio månader senare visar det sig att inspelningarna knappt har använts, och kommunen skyller på pandemin.

I februari rapporterade SVT att Malmö stad betalat en kommunikationsbyrå knappt en halv miljon kronor för att ta fram ”ljudet av Malmö” – en så kallad ljudidentitet byggd på inspelningar från olika platser i kommunen. Bland annat var man på stadsbiblioteket för att ”spela in tystnaden”.

Läs mer: Kommunen lägger en halv miljon – på ”ljudet av Malmö”

Tanken var att ljudidentiteten skulle användas i kommunens marknadsföring. I dag, ungefär tio månader senare, rapporterar SVT att ljudidentiteten bara har använts en enda gång – i en reklamfilm för konferensen Socialchefsdagarna som ska äga rum nästa år.

– Vi hade önskat att ljudfilerna kommit ut på bredare front men vi har varit otroligt upptagna av pandemin, säger Nicklas Sjöqvist, presschef på Malmö stad, till SVT.

P4 Malmöhus, som också har rapporterat om saken, ifrågasätter att pandemin på något sätt har kommit i vägen för att använda ljudidentiteten.

– Man ska ha respekt för att vi är en stor organisation och när vi inför något nytt behöver vi ha en bred förankring i det. Det innebär att vi behöver ta fram instruktioner för hur man ska använda de här ljudspåren och i vissa fall utbilda nyckelpersoner runtom i organisationen, och det har vi inte hunnit med på grund av pandemin, förklarar Nicklas Sjöqvist.

Läs även: Malmö miljonsatsar – mot afrofobi och islamofobi

Läs även: Malmö stad stoppar samarbete med Arabiska bokmässan: ”Antisemitisk litteratur”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag