Man gripen efter uppmärksammat mord på mamma i Malmö

Foto: Läsarbild
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 190

MALMÖ På måndag förmiddag mördades en kvinna i 30-årsåldern i Malmö medan hon bar sitt spädbarn i famnen, vilket fått stor uppmärksamhet under dagen. Nu har polisen gripit en man misstänkt för delaktighet i mordet.

SVT Skåne rapporterar att en person har gripits efter det mycket uppmärksammade mordet på en kvinna i Malmö.

Kvinnan sköts i huvudet vid 10-tiden på förmiddagen i stadsdelen Ribersborg i centrala Malmö. Kvinnan ska ha hållit sitt spädbarn i famnen när hon mördades. Barnets pappa ska ha varit med kvinnan när hon mördades. Barnet, som föll till marken, skadades inte.

Enligt vittnesmål ska 8–10 skott ha avlossats. Kvinnan konstaterades död på brottsplatsen. Mördaren flydde i en Mercedes av kombimodell som sattes i brand i stadsdelen Lorensborg.

Läs även: Kvinna med barn i famnen skjuten i Malmö

Barnets pappa har ett kriminellt förflutet med bland annat en fängelsedom för grovt rån, men enligt uppgifter till Aftonbladet var det kvinnan som var mördarens måltavla.

Kvinnan ska ha varit ett vittne i en mordrättegång. Hennes vittnesmål var emellertid inte centralt för målet.

Mannen som greps på eftermiddagen misstänks för delaktighet i mordet. Förhör har hållits med mannen och enligt polisen kan det bli aktuellt att anhålla mannen under kvällen.

– Jag kan inte säga om han är misstänkt för själva mordet eller om han är inblandad på något annat sätt. Vi diskuterar med åklagaren just nu om vi kommer att anhålla mannen i kväll eller inte, säger Mattias Sigfridssson på Malmöpolisen till SVT.

Om den gripne har haft en relation till den mördade kvinnan kan Sigfridsson inte svara på i nuläget.

– Det är en jätteviktig del av det pågående arbetet att kartlägga henne och hennes närhet, säger han.

Uppdatering 27/8: Den gripne mannen anhölls på måndagskvällen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Läs även: Kraftiga reaktioner efter tragiska mordet på kvinna med barn i famnen i Malmö: ”Misstroendeförklaring”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag