Man skjuten i Hässelby – allvarligt skadad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 7 aug 2021 2021-08-07
E-post

HÄSSELBY En man sköts på fredag kväll vid tunnelbanestationen i Hässelby norr om Stockholm. Larmet kom in till polisen vid 23.29, då flera inringare hörde smällar från skjutvapen och någon som skrek på hjälp, skriver Aftonbladet.

På platsen påträffade polis en skottskadad man i 20-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans. Hans skador ska vara allvarliga med inte livshotande.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen tillhöra ett kriminellt nätverk. Han ska ha haft skyddsväst och blivit skjuten i benen och överkroppen. Flera personer ska setts fly från platsen, och en bil och en svart motorcykel ska även vara intressanta i utredningen.

Polisen kan inte bekräfta att flera personer varit iblandade i skottlossningen.

– Vi letar efter gärningspersonen eller gärningspersonerna, vi håller förhör och genomför en teknisk utredning för att få en uppfattning, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Tidigare under kvällen skedde även en misstänkt skottlossning i Tensta norr om Stockholm. Ingen person skadades eller greps vid den misstänkta skottlossningen, som polisen fick larm om vid 19.30.

– Vi tittar alltid på om det finns kopplingar, men att det skulle finnas några mellan det här och den skjutning som var i Tensta tidigare ikväll är ingenting jag känner till just nu, säger Per Fahlström till Aftonbladet.

Läs även: Damberg (S): Ovanligt att oskyldiga skjuts ”om man tittar på hur många människor vi är i Sverige”

Läs även: Två tonårspojkar skjutna i Linköping

Läs även: Tre personer allvarligt skadade efter skjutning i Kristianstad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag