Man slog ihjäl katt i Malmö – släpptes på fri fot

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 Nov 2019 2019-11-21
E-post 1729

MALMÖ Den man som rapporterades ha slagit ihjäl en katt och sedan jagats ned i sjön av vittnen greps men släpptes sedan på fri fot och försvann. På måndagen greps mannen igen på samma plats som förra gången, rapporterar Kvällsposten.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat jagades en man ned i vattnet vid Sundspromenaden i Malmö på kvällen den 8 november. Enligt vittnen hade han slagit ihjäl en katt och sedan tagit med sig den ned i sjön. Kattens döda kropp anträffades på platsen och var chippad.

Kvällsposten rapporterar att mannen är 31 år gammal och inte folkbokförd i Sverige. Polisen vet inte vilket land han kommer ifrån.

Direkt efter gripandet fördes mannen av polisen till psykiatriska klinikens akutintag för bedömning. Någon gång därefter släpptes han av oklar anledning från kliniken och försvann – men bara tillfälligt.

På måndagseftermiddagen larmades polisen om en man som betedde sig märkligt vid Sundspromenaden. Han stod och kastade papper i vattnet. När polisen kom dit förstod man snart att det var samme man som gripits tidigare för att ha dödat en katt på samma plats.

På onsdagen begärdes mannen häktad misstänkt för djurplågeri och skadegörelse, samt narkotikabrott.

Läs också:

Afghan försökte tända eld på sig själv i kommunhus: ”Jag hade kommit till slutet”

Nytt SD-rekord i Sentio – konservativa blocket får 191 mandat när L kollapsar

Iraks försvarsminister är svensk medborgare och folkbokförd i Stockholmsförort

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag