Män tog sig in i klassrum och stal mobiler från elever

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 3 nov 2020 2020-11-03
E-post 5178

NORRTÄLJE På måndagen tog sig två män in i ett klassrum på Montessoriskolan i Gustafslund i Norrtälje och stal mobiler från några av eleverna. Det rapporterar Norrtelje Tidning och Nyheter Idag har pratat med mamman till en av eleverna.

Det var vid tiotiden på förmiddagen som de okända männen i 25-30-årsåldern tog sig in i ett klassrum där en grupp femteklassare hade lektion.

– Två män kom in i rummet med en tidning som de höll fram, som om de skulle sälja eller skänka bort den. När läraren avvisade dem så tog de tre telefoner och lämnade rummet, berättar skolans rektor Åsa Bertilsson.

– Jag har aldrig hört om något liknande förut, säger hon till Norrtelje Tidning.

Tre av eleverna fick sina mobiler stulna, och Sandra Karlsson är mamma till en av dem. Till Nyheter Idag skriver hon att det nu känns otryggt att ha sin dotter i en sådan utsatt miljö.

”Jag oroar mej såklart för vad som kan hända sen. Kan någon komma in med vapen nu?”, skriver hon.

Hon tycker att de ansvariga borde diskutera hur man kan se till att något liknande inte händer igen, till exempel genom att hålla dörrarna låsta eller att någon håller koll i korridorerna under lektionstid.

”Det har skett andra saker på skolor där man snott väskor från elever eller telefoner ur väskor under lektionstid också. Så det pågår redan massa grejer som inte kommer fram”, skriver Sandra Karlsson.

Hur mår din dotter nu? Är hon rädd för att vara i skolan?

”Hon är lite skakad men vi blev lugnade av rektor med åtgärder så vi vågade gå på skolan idag. Annars hade jag hållit mina barn hemma idag kan jag ärligt säga.”

Polisen har inlett en utredning och rubricerar ärendet som stöld.

Läs även: Förslaget: Ge kommunjobb till afghaner som ska utvisas

Läs även: Kvinna döms för förolämpning mot kvinna i slöja

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag