”Många biter på naglarna”: Fler mediamän på väg att pekas ut i #metoo-kampanjen

Foto: Faksimil Instagram
  • Måndag 30 okt 2017 2017-10-30
E-post

SVERIGE Fler mediemän som gjort sig skyldiga till sexbrott och ofredande kan komma att pekas ut inom kort. I sociala medier sprids initialer på kändisars namn som kan vara näst på tur. ”OERHÖRT många mediamän som biter på naglarna den här veckan som kommer”, skriver komikern Martin Soneby på Instagram.

Det började med att journalisten Cissi Wallin pekade ut Aftonbladet-profilen Fredrik Virtanen som våldtäktsman. Senare har Virtanen själv dementerat att han gjort sig skyldig till våldtäkt, men har medgett att han betett sig ”tölpaktigt”. Men det hjälpte inte, fler kvinnor anklagade Virtanen för sexofredande och annat olämpligt beteende och i helgen kom beskedet att Virtanen får sluta som skribent på tidningens ledarredaktion.

Under gårdagen berättade flera medier att en känd komiker utreds för våldtäkt. Tidigare har Nyheter Idag berättat att en annan känd Aftonbladet-profil också anklagas för sexbrott. Och fler namn kan nu alltså vara väg att offentliggöras.

Komikern Martin Soneby publicerar en lista på Instagram från Metro-krönikören Emilie Ebbis Roslund. På listan finns initialer på kändisnamn som kan stå näst på tur att anklagas i offentligheten på liknande sätt som tidigare kändisar.

”OERHÖRT många mediamän som biter på naglarna den här veckan som kommer. Och tänk så många andra mediamän de utpekade mediamännen har skit på och desperat kommer att hänga ut på egen hand. This is the revolution och jag följer the revolution med stort intresse”, skriver Soneby på Instagram.

FAKTA Här är initialerna på kändisnamnen

De initialer som sprids i sociala medier på kändisar som kan komma att pekas ut är följande:

E.F
D.R
B.M
F.L
S.F
A.T
O.R
L.K

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag