Massavhopp från Miljöpartiet – missar valet i över 50 kommuner

Gustav Fridolin. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 22 maj 2018 2018-05-22
E-post 8232

SVERIGE Miljöpartiet har nu tappat så många medlemmar att det inte kan få fram kandidater till fullmäktigevalet i över 50 kommuner. Det uppger Sveriges Radio.

Läs också: Miljöpartiets kris: Har tappat hälften av medlemmarna

– Det första och viktigaste skälet är att vi har tappat två tredjedelar av våra medlemmar och vi har alltså inte folk till att fylla på en kommunlista, säger Krister Haagman, Miljöpartiets ordförande i Hjo, till Sveriges Radio.

Hjo är en av de över 50 kommuner där partiet inte kommer att ställa upp i fullmäktigevalet och där man därför inte har beställt valsedlar. I det avseendet går det sämre för MP än för något annat riksdagsparti – Kristdemokraterna kommer på andra plats och saknar kandidater i 34 kommuner.

Enligt Sveriges Radio finns ett missnöje bland miljöpartister över hur partiet har agerat i regeringsställning. Motvilligt har man gått med på en hårdare migrationspolitik och försäljning av Vattenfalls tyska kolgruvor.

– Det blir ju en följd av att man från Miljöpartiets ledning har valt att försvara regeringssamarbetet till varje pris. Då skapar man ju den här typen av problem i de lokala organisationerna, säger Krister Haagman.

Läs även: Miljöpartiet går till val på ökad invandring

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag