Migranter räddades i Medelhavet – vägrar gå i land

  • Tisdag 13 Nov 2018 2018-11-13
E-post 353

MEDELHAVET Efter att ha blivit räddade av ett lastfartyg vägrar 95 migranter stiga i land. Migranterna, som var på väg mot Europa, vägrar återvända till Libyen.

Ungefär 95 migranter räddades av ett lastfartyg utanför Libyens kust efter att deras båt hamnat i sjönöd. Men när lastfartyget tar migranter tillbaka till Libyens kust vägrar de att gå av, det uppger Sveriges Radio.

När ett skepp med migranter får problem i Medelhavet försöker räddningstjänsten få tillbaka migranterna till den kust de kom ifrån. Enligt uppgifter från kustbevakningen som arbetar utifrån Libyens största hamnstad Misrata vägrar de 95 migranterna på lastfartyget att återföras till Libyen.

Tidigare under året fick Italien en ny regering som infört striktare lagar gällande att ta emot migranter. Delvis på grund av detta har Spanien blivit det nya populära målet för migranter som försöker korsa Medelhavet. På bara tre dagar i juli anlände över 1 000 migranter i Spanien från Afrika.

LÄS ÄVEN: Efter Italiens strängare invandringspolitik: Över 1000 migranter till Spanien på endast tre dagar

I USA har debatten om migranttåg dominerat de senaste veckorna. Ett migranttåg på väg till USA genom Mexico har fått USA:s president Donald Trump att reagera. I en serie tweets lovade han att dra in biståndet till Honduras, El Salvador och Guatemala, länder där många av migranterna härstämmar ifrån.

LÄS ÄVEN: Tusentals migranter på väg till USA – Trumps svarar med indraget bistånd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag