Misstänkt brandattack mot SD-toppar i Salem

Foto: Ryan Mahle
  • Söndag 23 sep 2018 2018-09-23
E-post 328

SALEM Två lokala SD-toppar fick sin villa attackerad när en filt indränkt i bensin tändes på framför huset. Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

Vid 03.42 på söndagsmorgonen fick polisen larm om en brandattack mot en villa i Rönninge utanför Stockholm. Det uppger Expressen.

– Någon har tänt eld på en filt på altanen till ett hus, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen. Vi har inlett förundersökning på mordbrand, så det är väl rimligt att anta att vi misstänker att det är anlagt.

I huset bor Mona-Lisa Larsson, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Salem, och hennes sambo Conny Wessberg som även är aktiv i partiet lokalt samt står på den lokala listan. De två badade bubbelpool på lördagskvällen och satt sedan i vardagsrummet med varsitt glas vin.

Det var då de upptäckte att det brann på framsidan av huset. När de sprang fram upptäckte de att det brann i husväggen och på verandan. De lyckas släcka branden med hjälp av en trädgårdsslang och de larmade brandkåren.

Branden hade anlagts genom att någon placerat en filt av fleece som dränkts in i bensin vid huset och sedan satt eld på den.

Nyheter Idag har kontaktat Mona-Lisa Larsson för en kommentar och hon skriver följande i ett sms:

”Det här är det enda utlåtandet jag kommer göra och det gör jag för att hatet aldrig ska vinna över demokratin.

Media och övriga politiska partier envisas med att kalla oss Sverigedemokrater för hemska saker, öppet. Det ger en väldigt orättvis bild och ni har ingen skam ibland. Inatt fick jag och min familj, tyvärr, uppleva konsekvenserna av det.

Salem är en liten kommun och här håller vi ihop, även fast vi inom politiken tycker olika i en del frågor. I Salem är demokratin viktig, vi bryr oss om den och vi värnar om den. Så borde det låta i hela landet. Jag skräms över det faktum att det inte är så.

Vi är otroligt tacksamma till alla som hört av sig även om vi inte orkat svara alla idag.”

Under valrörelsen har det förekommit flera attacker, fysiska och digitala, mot Sverigedemokraterna och dess företrädare.

LÄS ÄVEN: Satte upp valaffischer för SD – attackerades av stenkastare

LÄS ÄVEN: Riksdagskandidat för SD attackerad vid valstuga i Göteborg: ”De kommer inte sky några medel att stoppa oss”

LÄS ÄVEN: Gravida SD-aren Emilia dödshotades vid vallokal av invandrare: ”Rädd att han skulle slå mig i magen”

LÄS ÄVEN: ”Allah kommer straffa dig” – SD-aktiva Nataly hotas på Twitter

LÄS ÄVEN: Efter debattartikeln – Hilda Frick (SD) utsatt för näthat: ”Klä dig mindre horigt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag