Sköt ihjäl rånare på restaurang – nu kräver aktivister att han åtalas

Bild: Ranchito Taqueria
  • Onsdag 18 jan 2023 2023-01-18
E-post 297

Den 6 januari i år försökte Eric Eugene Washington, 30, råna restaurangen Ranchito Taqueria i Houston, Texas, på samma sätt som en restaurang rånades i kult-filmen Pulp Fiction: genom att råna kunderna.

Men medan Washington samlade ihop pengar från sina offer, tog en kund fram en egen pistol och sköt ihjäl Washington med flera skott.

En övervakningsfilm från skottlossningen har släppts, och den okände skytten har hyllats som en hjälte. Han har samarbetat med polisen i Houston som inte misstänker honom för något brott.

– I Texas är en skottlossning rättfärdig i självförsvar, för att försvara andra och för att försvara egendom, säger åklagaren i ett uttalande.

Läs även: Hör rånarens vrål när 80-åringen sköt snabbast: ”Han sköt av mig armen!”

Men nu kräver en grupp aktivister i Houston att skytten arresteras och åtalas, rapporterar Fox News.

– Han var inom lagens råmärken när han avfyrade de första skotten. Men vi tror att han gick från laglydig till brottsling, säger aktivisten Quanell X på en pressträff.

Skytten sköt sammanlagt nio skott mot Washington, som träffades av skott när han låg på marken och var avväpnad.

– Jag hoppas domstolen gör någonting för om de inte gör det, kommer det budskap som skickas vara vilda vilda västern. Han borde åtalas för något, säger Quanell X, som också påpekar att mannen hällde en drink över den skjutne Washington.

– Det är i alla fall skändning av ett lik, det är ett smärre brott i Harris County, säger han.

Även Washingtons mot Corine Goodman är kritisk till att mannen som sköt ihjäl hennes son inte kommer åtalas.

– Om du måste döda honom, jag kan hantera det. Han gjorde något fel, jag förstår det. Men att han blev skjuten fyra gånger i ryggen när han var på väg därifrån och när han föll så skjuter han honom fyra gånger till, säger hon.

Det var inte Eric Eugene Washingtons första väpnade rån. År 2015 dömdes han till 15 års fängelse för väpnat rån. I samband med rånet sköts trebarnsfadern Hamid Waraich, 62, ihjäl, och Waraichs söner hyllar nu personen som sköt ihjäl Washington.

–  Om killen som stoppade Eric var på plats för 10 år sedan så kanske jag haft kvar min far, säger Aman Waraich, som är butiksbiträde i samma butik där hans far blev dödad.

–  Eric var en ondskefull kriminell som njöt av att trakassera och råna oskyldiga familjer. Personen på taquerian är en äkta hjälte! Han gjorde det rätta som stoppade rånaren och skyddade samhället från en farlig förövare, säger Sean Waraich

Läs även: Restaurangbiträde attackerades av rånare – sköt honom till döds

Läs även: Beväpnad kund ingrep i rån – rånare och biträde döda efter eldstrid

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag