Misstänkta tonåringar frisläppta efter skottlossning i Kristianstad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 6 aug 2021 2021-08-06
E-post

KRISTIANSTAD De tre minderåriga tonåringar som anhölls som skäligen misstänkta för tisdagens skjutning i Gamlegårdens centrum i Kristianstad har släppts på fri fot, rapporterar TT.

– De är inte avförda som misstänkta. Beslutet som jag har fattat är att vi inte går vidare med frihetsberövandet, säger åklagare Johan Eriksson till TT.

Tre personer – två unga män och en kvinna i 60-årsåldern – fick allvarliga skador vid skjutningen, som inträffade i ett köpcentrum i bostadsområdet Gamlegården som polisen räknar som ett ”utsatt område”.

Läs även: Tre personer allvarligt skadade efter skjutning i Kristianstad

Åklagare Johan Eriksson säger till TT att han inte tror att det finns risk att de misstänkta kommer att försvåra utredningen.

– Nej, det tycker jag inte. Då hade jag inte släppt dem, säger Eriksson till TT.

Polisen ska ha vittnesuppgifter från skjutningen, och även säkrat bilder från övervakningskameror.

Tisdagens skottlossning föregicks av en skottlossning på måndagen, då ingen blev skadad, och ett våldsbrott på tisdagen.

Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad, säger till SVT att flera kriminella från Kristianstad sitter i fängelse, och att yngre och mer våldsamma personer försöker etablera sig.

– Det vakum som har etablerats i samhället gör att vi ser ett beteende med en hänsynslöshet och en omdömeslöshet vi inte tidigare har sett, säger Anders Olofsson till SVT.

Läs även: Damberg (S): Ovanligt att oskyldiga skjuts ”om man tittar på hur många människor vi är i Sverige”

Läs även: Två tonårspojkar skjutna i Linköping

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag