Misstänkte sexuella övergrepp på dotter – mördade familj i massaker

Bild: Ohio Attorney General's office
  • Fredag 4 nov 2022 2022-11-04
E-post 69

Flera familjemedlemmar åtalas för att ha mördat flera medlemmar av en annan familj i Pike County, Ohio år 2016. Sammanlagt åtta familjemedlemmar mördades och motivet till massakern ska vara misstankar om sexuella övergrepp, rapporterar Fox News.

Från början var relationerna mellan familjen Wagner och familjen Rhoden goda. Men så separerade Jake Wagner och Hanna Rhoden och inledde en vårdnadstvist om parets dotter, där Jake misstänkte att dottern  utsattes för sexuella övergrepp hos mamman.

I april 2016 smög Jake in i Hannas hem och sköt henne när hon låg i sängen bredvid sitt nyfödda barn, som hon hade med en annan man.

Läs även: Medeltida sex-sekt bakom mystisk armborstmassaker

Därefter gick Jake hem till Hannas bror Frankie Rhoden, som bodde i närheten, och sköt ihjäl både honom och hans flickvän Hannah Gilley, den senare sköts till döds medan hon ammade parets sex månader gamla son, som överlevde dubbelmordet.

Därefter mördades Hannas mor Dana Rhoden, hennes far Christopher Rhoden Sr, hennes bror Christopher Rhoden Jr, hennes farbror Kenneth Rhoden och hennes kusin Gary Rhoden.

Massakern var först ett mysterium för polisen, och ingen misstänkte familjen Wagner, som gick på flera av familjemedlemmarnas begravningar.

Men efter två års utredning greps fyra medlemmar av Wagner-familjen, där Jake och fadern Billy Wagner nu åtalas för att ha begått fem respektive tre av morden, medan modern Angela Wagner och brodern George Wagner IV åtalas för att ha deltagit i planeringen av morden.

Angela har erkänt brott, och har i rätten hävdat att det hela var maken Billys idé. Enligt Angela ska Jake ha velat mörda Hanna, men Billy stoppade honom och menade att de måste mörda hela familjen för att inte utsättas för hämnd, rapporterar Metro UK.

Angela säger i rätten att de upptäckte röda svullnader runt Jakes dotters kön, men varken kontaktade polis eller sociala myndigheter utan hellre tog lagen i egna händer.

– Jag uppfostrades inte till att lita på rättssystemet, och inte Billy heller, så George och Jake gör det inte heller, säger Angela enligt Metro UK.

Jake Wagner har erkänt sig skyldig till morden medan Billy Wagner nekar till brott.

Läs även: Tvååring föräldralös efter massaker – får miljoner i insamling

Läs även: 9-åring föräldralös – hela familjen ihjälskjuten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag