Modell anklagar tillverkare av sexdockor för identitetsstöld

Yael Cohen Aris och sexdockan. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 11 jan 2022 2022-01-11
E-post 185

ISRAEL Den israeliska fotomodellen och Instagraminfluencern Yael Cohen Aris, 25, hävdar att det kinesiska sexdocksföretaget Irontech Dolls har skapat en sexdocka med hennes namn och utifrån hennes kropp – utan att fråga henne om tillstånd. Nu vill hon få bort sexdockan från marknaden.

Dockan i fråga heter också ”Yael”, och har liksom Cohen Aris ett litet födelsemärke precis under vänstra sidan av läppen. Dessutom har bilder och videor från Cohen Aris Instagram använts för att marknadsföra sexdockan.

I det brittiska TV-programmet This Morning på ITV berättar Cohen Aris att det var en av hennes följare som meddelade henne om sexdockan.

– Jag har ingenting emot sexdocksindustrin, men problemet är förstås att de gjorde det utan mitt medgivande och min kännedom, säger hon och fortsätter:

– Dessutom är det dubbelt fel eftersom den är kopplad till min identitet. Det är inte bara en docka som ser ut som jag eller är inspirerad av mig – den var skapad utifrån mig!

Läs även: Samåkte med uppblåsbar docka – misstänks för trafikfusk

Fotomodellen har nu sökt juridisk hjälp för att få bort sexdockan från marknaden. Någon eventuell kompensation från företaget för fortsatt försäljning av dockan är hon inte intresserad av.

– Först och främst tycker jag att den ska tas ner från hyllorna. Sedan kanske vi kan prata om vad som hände och vad som gick fel och varför, säger hon till ITV.

Hon tillägger att det hon främst vill göra är att skapa en diskussion kring rätten till privatliv och det man delar med sig av online.

En talesperson för Irontech Dolls hävdar att eventuella likheter mellan Cohen Aris och sexdockan är helt slumpmässiga, rapporterar Daily Mail.

Företaget tillägger dock att man kommer sluta att kalla dockan för ”Yael” och dessutom be sina partners att sluta marknadsföra den med bilder från israeliskans Instagram.

Läs även: Ville få blöja bytt – fejkade handikapp

Läs även: Man inför rätta för vidbränd katt i ugnen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag