Morgans före detta sambo kandiderar för SD

Bild: Regeringen.se
  • Måndag 18 jul 2022 2022-07-18
E-post 3627

LUND Morgan Johanssons tidigare långvariga sambo Anna Trulsson kandiderar för Sverigedemokraterna i höstens kommunval, något som Dagens Opinion var först med att rapportera om. Trulsson står för närvarande som namn nummer elva på partiets lista till Lunds kommunfullmäktige.

”Vi är väldigt glada att Anna valt att engagera sig i SD. Hon har varit aktiv i vår kommunförening i över två år”, skriver Victoria Tiblom, gruppledare för SD i Lund, i ett sms till Dagens Opinion.

Morgan Johansson och Anna Trulsson träffades medan Trulsson fortfarande var aktiv i Socialdemokraterna. Det före detta paret har tre barn tillsammans.

– Direkt när hon kom till oss berättade hon att hon hade tre barn med Morgan Johansson, att hon tidigare varit aktiv socialdemokrat, men att hon bytt sida. Och jag sade: ”Varmt välkommen till oss, vad roligt!”, säger Victoria Tiblom till Samnytt.

Hon fortsätter:

– Hon har sagt att vi för den bästa politiken för Sverige. Hade hon tyckt att Socialdemokraterna för den bästa politiken för Sverige, då hade hon varit fortsatt engagerad för Socialdemokraterna.

I 2018 års val fick Sverigedemokraterna sex mandat i Lunds kommunfullmäktige, vilket innebar en uppgång med ett mandat från valet 2014. Socialdemokraterna gick å sin sida ner från 15 till 13 mandat under samma period.

Läs även: Morgan Johansson efter misstroendet: ”Fått väldigt många ryggdunkar”

Läs även: Morgan Johanssons attack på riksdagens talman: ”Låter sin partikamrats överklassfasoner passera”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag