Nedblodad pilot flyger vidare – med död fågel genom rutan

Bild: Faksimil Twitter
  • Söndag 18 jun 2023 2023-06-18
E-post 0

Somliga hanterar stress bättre än andra. När en jättelik fågel kraschade in genom rutan och blodade ner cockpiten behöll piloten Ariel Valiente lugnet och lyckades hantera situationen väl. På sociala medier hyllas ecuadorianen som ett ”badass”.

Det var när han flög över staden Vinces i provinsen Los Ríos i Ecuador som en enorm fågel kraschade in i Valientes cockpit.

I ett viralt klipp som sprids på sociala medier syns den döda fågeln dingla med fötterna framför Valiente och ovanför kontrollpanelen. Kameran riktas sedan mot piloten själv och visar hans nedblodade ansikte.

Valiente uppges ha publicerat klippet online för att visa betydelsen för piloter av att behålla lugnet när man sätts under press, skriver The Mirror.

”Lyckligtvis klarade piloten Ariel Valiente av att kontrollera situationen”, skriver flygnyhetssidan FL360aero på Twitter tillsammans med filmen från händelsen.

Fågeln i fråga tros ha varit en kondor, vars vingspann kan nå upp till omkring tre meter och kan väga så mycket som 15 kilo.

På Twitter kommenterar en användare som utger sig för att vara en tidigare flyginstruktör ecuadorianens bedrift:

”I en stressig situation kommer piloter att återgå till det första de lärde sig. Det är därför den initiala träningen är så viktig”.

En annan noterar noterar pilotens till synes fullkomliga lugn och kallar honom för ”badass”.

Läs även: Här kraschar planen mitt under flyguppvisningen

Läs även: Bajs föll från flygplan – träffade man i trädgård

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag