Nerkissad ayatollah och bomb i turbanen – här är vinnarna i Charlie Hebdos tävling

Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 7 jan 2023 2023-01-07
E-post 782

Den 8 december lanserade den franska satirtidningen Charlie Hebdo en tävling där alla fick skicka in ett bidrag med hånfulla bilder på Irans religiöse ledare ayatollah Ali Khamenei. Nu presenterar tidningen de vinnande bidragen som bland annat innehåller en karikatyr där Khamenei blir kissad på av en kvinna och en där han svettas med en brinnande stubin i turbanen.

”Vår avsikt var att stödja iraniernas kamp för frihet genom att förlöjliga deras religiösa ledare från en annan tidsålder och på så sätt förpassa honom till historisk glömska”, skriver Charlie Hebdo om tävlingen och klargör att varje deltagare har vunnit en plats i helvetet.

Över 300 bidrag skickades in till redaktionen och på Twitter har tidningen publicerat ett antal karikatyrer föreställande Khamenei i olika utstyrslar.

Omslaget till nästa nummer, som kommer ut den 7 januari, pryds av en teckning där ett gäng gråklädda och till synes skräckslagna mullor vandrar in i en naken kvinnas underliv.

Nyheter Idag söker Charlie Hebdo för en kommentar.

Läs även: Nya Muhammedbilder i nästa nummer av Charlie Hebdo

Läs även: Iransk stats-TV hackades: ”Våra ungdomars blod är på dina händer”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag