Nick Cave till attack mot politisk korrekthet: ”Dålig religion som löper amok”

Nick Cave. Bild: David Shankbone/CC BY 3.0
  • Måndag 17 aug 2020 2020-08-17
E-post

Politisk korrekthet är ”den olyckligaste religionen i världen” som bara erbjuder det värsta från religioner, det vill säga ”moralisk säkerhet och självgodhet”, skriver rocklegenden Nick Cave i en attack på den politiskt korrekta vänstern. Cave, som tidigare vägrat bojkotta Israel, är den senaste i raden konstnärer och intellektuella som fått nog av politisk korrekthet och ”cancel culture”.

Svartrocks-legenden Nick Cave, mest känd för hitskivan ”Murder Ballads” från 1996, går till hård attack mot ”cancel culture” och politisk korrekthet i sitt nyhetsbrev ”The Red Hand Files”.

Läs även: Helen Pluckrose: Hela Woke-kulturen bygger på att den inte får ifrågasättas

”Politisk korrekthet har växt till att bli den olyckligaste religionen i världen. Dess en gång hedervärda försök att föreställa sig vårt samhälle på ett mer jämlikt sätt förkroppsligar idag alla värsta aspekter som religionen erbjuder (och inget av skönheten) — moralisk säkerhet och självgodhet” skriver Cave som kallar politisk korrekthet för ”dålig religion som löper amok”.

Cave har tidigare tagit upp politiska frågor i sitt nyhetsbrev, som han startade 2018. Bland annat har Cave förklarat varför han valt att uppträda i Israel och inte stödja en bojkott av landet.

Flera framstående kulturpersonligheter har vänt sig mot politisk korrekthet och ”cancel culture” (att personer med fel åsikter ska förhindras från att framträda eller ha en plattform, ”get cancelled”) under den senaste tiden.

Läs även: Rowling & Rushdie bland 152 intellektuella i protest mot vänsterdrev

I juli publicerade 152 ledande intellektuella ett öppet brev i anrika Harpers Magazine där de vände sig mot den politiskt korrekta vänsterns attacker på yttrandefriheten.

Bland brevets undertecknare märktes ”Harry Potter”-författaren J.K Rowling, Salman Rushdie och vänsterikonen Noam Chomsky.

Läs även: Trump stämplar radikal vänster som fascister: ”Själva definitionen av totalitarism”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag