Nu hyllar Busch Ingerö: ”Bara goda ord att säga”

Bild: Nyheter Idag/Pressbild
  • Fredag 14 apr 2023 2023-04-14
E-post 0

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har kritiserats för sin hantering av ärendet Sara Skyttedal och den förre partisekreteraren Johan Ingerö. I tidigare uttalanden har Ebba Busch sågat Johan Ingerös insatser som partisekreterare, men nu är det annat ljud i skällan.
– Jag har bara goda ord att säga, säger hon till TV4 Nyhetsmorgon om sin forne vapendragare.

Just nu pågår Kristdemokraternas partikongress i Örebro där tusentals partimedlemmar har samlats för att bland annat höra partiledaren tala.

Det är i samband med dem som Ebba Busch intervjuas av TV4 Nyhetsmorgon, som då frågar henne kring hennes hantering av Ingerö och Skyttedal.

– Jag har bara goda ord att säga dels om Johan Ingerös arbetsinsatser, men dessutom då så är ju min uppgift nu att se till hur vi får genomslag för de reformer och de förslag vi gick till val på, säger KD-ledaren till tv-kanalen.

Läs även: Hård kritik mot Busch efter sågningen av Ingerö: ”Sämsta ledarskapet jag någonsin sett”

Lika positivt lät det inte när hon först fick frågan om Ingerös avgång, då hon sade att rekryteringen av honom som partisekreterare var en felrekrytering.

KD-ledaren uppgav att Ingerö hade tvingats sluta även utan Skyttedals polisanmälan mot honom för sexuellt ofredande.

– Min tanke med Ingerö var att vi skulle ha en extern röst som alltid skulle tala för partiet. Tanken var att han skulle lägga väldigt mycket tid på att resa runt i partiet. Det har inte funkat. Det är tungt att dra en sådan slutsats, sade Busch i mars enligt Expressen.

– Dels så har det inte blivit den effekt som vi tänkte kring kommunikationen externt. Det har inte hållit den frekvens som vi tänkte och det har inte inspirerat andra som vi tänkte att det skulle kunna göra.

Busch fick hård kritik från både höger och vänster efter sågningen av sin egen partisekreterare, varav många menade att hon kastat honom under bussen.

Det var i mitten av mars som nyheten kom ut att Johan Ingerö polisanmälts av partikollegan Sara Skyttedal för sexuellt ofredande. Anmälan gällde en händelse på en efterfest 2014, och har lagts ned av polisen då det påstådda brottet är preskriberat.

Johan Ingerö har i flera uttalanden nekat till Skyttedals anklagelser.

Trots kritiken är inte Busch orolig för sin framtid som partiledare.

– Jag har haft förmån att varit partiledare i åtta år nu och jag känner att jag har många många år till i mig, säger hon till TV4.

Läs även: Ingerö nekar till Skyttedals anklagelser – ”mer förvånad än sviken” över behandlingen från KD

Läs även: Skyttedal har lovat Busch att inte röka på

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag