Ny generaldirektör för Migrationsverket

Bild: Regeringen.se
  • Onsdag 30 aug 2023 2023-08-30
E-post

Juristen Maria Mindhammar blir ny generaldirektör för Migrationsverket efter Mikael Ribbenvik, som tvingades lämna uppdraget i maj i år. Den nya generaldirektören presenterades av migrationsminister Maria Malmer Sternergard (M) på en pressträff på onsdag morgon.

– Jag och regeringen är övertygade om att Maria Mindhammar är rätt person att leda den här myndigheten framåt, säger Sternergard enligt Expressen

Maria Mindhammar kommer att ersätta ställföreträdande generaldirektör Inga Thoresson Hallgren den 18 september, och har fått ett förordnade på sex år. 

– Jag ser fram emot att vara fortsatt delaktig och bidra inom staten i det läget Sverige är i nu, säger Maria Mindhammar på pressträffen. 

Maria Mindhammar är jurist och domarutbildad. Hon har tidigare arbetat på Skolverket, Kronofogden, Skatteverket och på Arbetsförmedlingen, där hon varit generaldirektör sedan 2019. Två år innan dess var hon överdirektör på myndigheten.

– Jag tycker att det finns väldigt mycket gott på Migrationsverket och att det är en myndighet i bra skick, på många sätt. Men det är en myndighet som genomgått stora förändringar, med flyktingvågen och Ukrainakrisen. Det har varit tuffa arbetsuppgifter och det påverkar en myndighet. Migrationsrätt är svår juridisk materia och jag är glad att jobba med ett statsråd som inser vikten av att vi har förordningar och lagtext, säger Maria Mindhammar.

Läs även: Migrationsverkets generaldirektör lämnar uppdrag: ”Hade gärna varit kvar”

Läs även: Strandhäll sparkade GD och prickades av KU nu rasar hon mot att Ribbenvik sägs upp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag