Nya S-lögner: Ljuger om Allianspartierna och SD på somaliska – får stanna som kandidat

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 31 aug 2018 2018-08-31
E-post 2304

Mohammad Barkhad kandiderar för Socialdemokraterna i Örebro. Han har spridit lögner om de borgerliga partierna och SD på somaliska hemsidor och i sociala medier. Trots lögnerna – Barkhad får fortsätta kandidera. – Det vore inte en rimlig konsekvens att säga att han inte kan vara kvar på sina platser, säger Irén Lejegren, arbetarekommunens ordförande i Örebro, till Nerikes Allehanda.

Det är Nerikes Allehanda som avslöjar att Mohammad Barkhad finns med på två av Socialdemokraternas valsedlar i Örebro län. Plats 24 på listan till regionfullmäktige, plats 51 till Örebro kommunfullmäktige. I dag sitter han som suppleant i det kommunala bolaget Futurum.

Barkhad har på sin Facebooksida skrivit ett inlägg på somaliska om de fyra Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Där kallas Allianspartierna ”De rika partierna” och att de vill samarbeta med Sverigedemokraterna,”Rasistpartiet”.

Läs mer: S-lögnerna om M och SD sprids vidare på arabiskspråkiga sidor

Sedan staplar Barkhad lögnerna på varandra. Han påstår att Allianspartierna, som inbördes inte har kunnat komma överens om en gemensam migrationspolitik, vill stoppa flyktingar till Sverige. Han påstår också att de vill förbjuda moskéer och muslimska kläder. Han sprider även påståendet att Sverigedemokraterna vill ta muslimska barn från deras föräldrar.

Barkhad skriver i ett mejl till Nerikes Allehanda att han uttryckte sig slarvigt och att han ber om ursäkt för det. Men han skriver också att meningen var att varna för ett samarbete mellan Allianspartierna och SD efter valet.

– Även om han står långt ner på listorna, så är han en av våra kandidater, och det är viktigt att man som kandidat är tydlig när man uttrycker sig. Jag har redan haft förklarande samtal och kommer att ha fler med honom, säger Irén Lejegren, arbetarekommunens ordförande i Örebro, till Nerikes Allehanda.

Men Mohammad Barkhad får stanna som kandidat säger Lejegren.

– Jag försvarar inte det han har gjort och det är inte sanktionerat någonstans i partiet, men det vore inte en rimlig konsekvens att säga att han inte kan vara kvar på sina platser, säger hon till Nerikes Allehanda.

Tidigare har statsminister Stefan Löfven kommenterat S-lögner på arabiska.

– Fullständigt oacceptabelt, sade Löfven till Expressen.

”Fullständigt oacceptabelt” – muslimsk S-politiker spred vidare lögner om M och SD på arabiska

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag