S-lögnerna om M och SD sprids vidare på arabiskspråkiga sidor

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 aug 2018 2018-08-30
E-post 737

SVERIGE Journalisten Galaxia Elias var den som först avslöjade att Socialdemokraterna spridit lögner om Moderaterna och Sverigedemokraterna på en arabiskspråkig Facebooksida. Det lögnaktiga inlägget tycks nu ha fått eget liv och sprids vidare på flera arabiska sidor.

Det var i början av veckan som Galaxia Elias publicerade en översättning av ett inlägg på arabiska som Socialdemokraterna i Sävsjö lagt ut på Facebook. Inlägget innehöll grova lögner om Moderaternas och Sverigedemokraternas politik, och har sedermera tagits bort. Den som skrev det har också fått avsäga sig sin kandidatur.

Läs mer: Socialdemokraterna sprider lögner om M och SD på arabiska

Men det lögnaktiga inlägget fortsätter att delas friskt på sociala medier. Galaxia Elias har bland annat uppmärksammat att en Facebooksida – som enligt henne är islamistisk – har spridit samma inlägg till sina drygt 85 000 följare. Där står det bland annat att M och SD vill komma med falska anklagelser mot föräldrar för att ta muslimska barn från sina familjer.

Aftonbladet rapporterade också på onsdagen att en socialdemokratisk kommunfullmäktigeledamot från Stenungsund spridit nya lögner om M och SD på en sida som kallas ”Socialdemokraternas Arabiska Ungdomsförbund”. Något sådant ungdomsförbund finns dock inte, och den ansvariga S-politikern har ombetts att avsäga sig sina politiska uppdrag.

Socialdemokraternas presschef Håkan Gestrin kommenterar saken i ett mejl till Aftonbladet:

”Vad det gäller kandidaten i Stenungsund så meddelade vederbörande redan i somras att denne inte avser fullfölja sin kandidatur och har idag av Socialdemokraterna lokalt uppmanats att lämna in en formell avsägelse. Vi vill ha en valrörelse fri från lögner och förväntar oss att våra kandidater lever upp till de krav vi ställer.”

Se Galaxia Elias senaste avslöjande här:

Läs även: ”Fullständigt oacceptabelt” – muslimsk S-politiker spred vidare lögner om M och SD på arabiska

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag