Özz Nûjen rasar mot media: ”Kallar flyende, livrädda och utnyttjade flyktingar för migranter”

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 3.0/Faksimil Twitter
  • Söndag 14 nov 2021 2021-11-14
E-post

Komikern och SVT-profilen Özz Nûjen rasar nu mot medierna, inklusive public service, för att de migranter som försöker ta sig in i EU genom Belarus beskrivs som ”migranter” och inte ”flyktingar”.

”Ursäkta men vad är det för AS som kallar flyende, livrädda och utnyttjade #flyktingar för ”migranter” det gäller alla och varenda en av ASEN på från public service till alla nyhetsbyråer och till alla tidningar, publikationer och alla partier. Ni är onda AS! Tvi er!” skriver Nûjen i ett inlägg på Twitter.

Özz Nûjen började med standup 1999 och har under åren varit programledare på Sveriges Radio och flitigt anlitad av Sveriges television. Han är vänster och har gjort flera uppmärksammade utspel mot högerpolitiker, som när han kallade M-ledaren Ulf Kristersson för ”funktionshindrad”.

Läs även: Efter Akilovskandalen – Özz Nûjens näthat mot Kristersson: ”Funktionshindrad”

I januari 2018 hamnade Nûjen i blåsväder när det visade sig att Rakhmat Akilov, som genomförde terrorattacken på Drottninggatan 2017, hade fått 85 000 kronor utbetalt av Nûjens familj för arbete på två sommarhus på Gotland, vilket inte hade deklarerats.

När Nûjen frågades ut av Janne Josefsson i Uppdrag Granskning på SVT om affären gick Nûjen till  motattack.

– Som en creepy gubbe som frågar var hans föräldrar är, igen och igen. Är det så du jobbar? Vet dina chefer om att du jobbar så, att du ringer tioåriga barn? sade Nûjen till Josefsson, som hade talat i telefon med Nûjens svågers tioåriga son.

Läs även: ”Skämskudde” när Özz Nûjen konfronteras om kopplingarna till terroristen Akilov

Läs även: Terroristen Akilov jobbade åt Özz Nûjen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag