Paludan ska bränna koran nära polischefs bostad: ”Lustigt sammanträffande”

Rasmus Paludan Foto: News Øresund -Johan Wessman (CC BY 3.0).
  • Lördag 16 jul 2022 2022-07-16
E-post 594

GÖTEBORG I slutet av juli har den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan planerat att hålla demonstrationer med koranbränningar i bland annat Angered i Göteborg. Men efter att platsen för hans allmänna sammankomster har flyttats svarar Paludan med att genomföra en demonstration i närheten av en polischefs bostad.
– Ett lustigt sammanträffande, säger Paludan till Samnytt.

Polischefen i fråga är Emelie Kullmyr, kommenderingschef vid polisregion Väst. Efter att Paludan nekades demonstrationstillstånd i Borås i april i år kommenterade hon beslutet enligt följande i ett pressmeddelande.

– Polisens uppdrag är att trygga säkerheten och det ska vi göra, men alla goda krafter behöver hjälpas åt för att behålla lugn och ordning. Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken, sade Kullmyr.

Läs även: Polisen stoppade Paludan – hyllades med blommor av syrier: ”Står på vår sida”

Polisen fick senare bakläxa av förvaltningsrätten i Göteborg och Paludan gavs tillstånd att hålla demonstrationer i bland annat Göteborg, Borås och Trollhättan.

Nu har Paludan ansökt om att hålla nya allmänna sammankomster i Västsverige den 19-21 juli. Han hävdar att platserna i vissa fall har flyttats från de utsatta områden där han planerade att hålla sin demonstration, varpå Paludan svarar med att bränna koranen i närheten av Emelie Kullmyrs bostad istället.

– Oj, det var ju ett lustigt sammanträffande. Jag skulle hellre ha bränt koranen i Angered, Hjällbo och så vidare. Men jag tänker att det här stället går också, säger Paludan till Samnytt.

Nyheter Idag har sökt polisen för en kommentar.

Läs även: Polisen fick bakläxa – ger Paludan tillstånd

Läs även: Ytterligare fyra döms efter korankravallerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag