Pascalidou blir ordförande för FN-organisation

Alexandra Pascalidou. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Tisdag 5 apr 2022 2022-04-05
E-post 357

SVERIGE Alexandra Pascalidou har valts till ny ordförande för FN-organisationen UN Women Sverige, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Pascalidou har bland annat jobbat som journalist och moderator. Hon beskrivs även som ”flerfaldigt prisbelönt människorättskämpe” av UN Women Sverige, som på sitt årsmöte den 2 april valde henne till ny ordförande.

”UN Women Sverige arbetar sedan 2011 på uppdrag av UN Women, FN:s jämställdhetsenhet, genom insamling till UN Womens globala arbete samt i informations- och påverkansarbete för jämställdhet och stärkande av kvinnors rättigheter och egenmakt”, skriver organisationen.

– Att kämpa för jämställdhet och jämlikhet, att stå upp för flickors och kvinnors mänskliga rättigheter och friheter borde vara en självklarhet för alla i vår tid och vår del av världen. Det är en ära och en förmån att tillsammans med andra få bidra till att göra världen lite värdigare för flera. UN Womens globala arbete är lika imponerande som det är nödvändigt, säger Pascalidou i pressmeddelandet.

Läs även: Expressen backar efter skandalpublicering med Pascalidou

Läs även: Pascalidous attack på Panshiri: Har ”piskat igång sina hatsoldater”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag