Polis ihjälskjuten i Göteborg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 1 jul 2021 2021-07-01
E-post 367

GÖTEBORG En polis har skjutits till döds på Hisingen i Göteborg. Det rapporterar polisen på sin hemsida.

– Det här är en fruktansvärt tragisk händelse och det var ett förfärligt och sorgligt besked att få. Mina tankar går framför allt till hans anhöriga men också till alla kollegor, säger Klas Johansson, regionpolischef i Väst, enligt polisens hemsida.

Larmet om skjutningen, som skedde på Höstvädersgatan i Biskopsgården, inkom till polisen strax efter klockan 22.30 på onsdagskvällen.

Enligt initiala uppgifter ska polisen ha stått och diskuterat med en grupp människor innan de blev beskjutna. Polismannen fördes senare till sjukhus men hans liv kunde inte räddas.

På internet sprids filmer av när andra poliser försöker rädda sin kollega på plats.

Rikspolischefen Anders Thornberg kommenterar dödsbeskedet på polisens hemsida.

– Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet att en kollega har avlidit efter att ha blivit beskjuten under kvällen. Våra tankar går till familjen, nära och kära och arbetskamrater. Jag har pratat med regionpolischefen och delar av övriga polisledningen i region Väst för att säkerställa att de har de resurser som krävs för att kunna lagföra den skyldige. Polisyrket är förenat med risker och vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna med stor beslutsamhet, säger Thornberg.

Polisen meddelar att man inte kommer att ge någon ytterligare information i ärendet fram till klockan 9 då en pressträff kommer att hållas.

Läs även: Poliser beskjutna med raketer i Kronogården: ”Någon kommer bli skadad, den saken är klar”

Läs även: Våldsamt upplopp i Ronneby – polis skadad av stenkastning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag