Polis marknadsförde pannlampa på Instagram – varnas av myndigheten

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 11 apr 2023 2023-04-11
E-post 0

Iförd uniform gjorde en polis reklam på Instagram för en pannlampa som inte ingår i polisens upphandlade utrustning. Nu varnas han av polisens personalansvarsnämnd för att ha brutit mot polisförordningen, rapporterar Dagens Juridik.

Vid ett personalsamtal berättade polismannen att han hade kontaktats av företaget bakom pannlampan som gav honom ett erbjudande om att få en sådan och framförde att han ”gärna fick skriva något” om den.

Läs även: Två poliser döms för omotiverad kroppsvisitation

Då han tyckte om lampan valde han att anta erbjudandet. Någon annan ersättning än lampan fick han emellertid inte, menade polismannen.

Vidare sade han att han ”brinner för polisyrket”, vill bidra med att rekrytera fler till polisen och att han i flera år har skrivit för ett av myndighetens officiella sociala medier-konton.

Nu konstaterar polisens personalansvarsnämnd att polismannen har brutit mot polisförordningen. Detta genom att ha erhållit lampan från dess tillverkare och sedermera marknadsfört den genom att skriva om den i positiva ordalag till en bild iförd polisuniform.

Därmed får polismannen en varning för tjänsteförseelse.

Läs även: Gråtande tiktok-polis totalsågas: ”Viker skamlöst ut sitt känslosåsande”

Läs även: Springare sågar TikTok-gråterskan: ”Bidrar till att minska polisens legitimitet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag