Polisen flydde bröllopsslagsmål – åtta släktingar fängslas

Tre av de dömda slagskämparna. Bild: Cheshire Police
  • Fredag 18 nov 2022 2022-11-18
E-post 95

Ett storslagsmål utbröt på en bröllopsfest på Daresbury Park Hotel i Warrington i Storbritannien som var så våldsamt att de poliser som först larmades till platsen tvingades sätta sig själva i säkerhet och tillkalla förstärkning, rapporterar Metro UK.

Först efter 45 minuter, med 30 polisbilar på plats, kunde polisen bryta upp storslagsmålet där omkring 40 personer slogs, och göra massgripanden.

Läs även: Släktingar i storslagsmål i liten by

Nu har åtta personer dömts till fängelse för sin inblandning i storslagsmålet – och samtliga dömda kommer från samma släkt.

Edward William Stokes, 28, Terry Stokes, 36, Thomas Stokes, 40, John Stokes, 23, John Steven Stokes, 27, of Crewe, Cheshire, Stephen Stokes, 25, Brian Stokes, 25, och Edward Joseph Stokes, 21, döms till fängelsestraff på mellan 18 och 27 månader. 50-årige Edward Stokes kom undan med 18 månaders villkorlig dom.

De dömda i Stokes-släkten ska dessutom betala skadestånd på sammanlagt 16 000 brittiska pund till hotellet som slogs sönder.

– Händelserna den dagen var verkligt chockerande för alla som bevittnade dem. För de som var närvarande och oskyldiga kan man bara föreställa sig fasan. Vad som skulle varit en glad tillställning, ett bröllop, blev till ett blodbad, sade domare Simon Berkson.

Läs även: 50-tal i familjeslagsmål på badstrand: ”Kvinnor, tjejer, pojkar och män”

Läs även: Inga åtal efter klanslagsmål utanför sjukhus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag