Polisen lägger ned anmälan mot Ingerö

Bild: European People's Party/Pressbild
  • Fredag 17 mar 2023 2023-03-17
E-post 0

Polisen lägger ned ärendet mot Kristdemokraternas tidigare partisekreterare Johan Ingerö om ofredande av Sara Skyttedal, rapporterar Aftonbladet. Beslutet fattades av jourhavande förundersökningsledare under torsdagen och motiveras med att den anmälda gärningen är preskriberad.

Ingerö avgick från sin post på tisdagen, efter att han blivit polisanmäld för ofredande av partikollegan Sara Skyttedal.

I ett Facebookinlägg på tisdagen skrev Ingerö att den händelse han anklagas för inträffade på en efterfest 2014, att han var oskyldig till anklagelsen, och att han och personen som polisanmäler honom haft ”en omfattande yrkesrelaterad konflikt” i januari i år.

Läs även: Johan Ingerö (KD) avgår som partisekreterare med omedelbar verkan

I ett Facebookinlägg samma dag skrev Sara Skyttedal att hon polisanmält en kollega för ofredande. ”För åtta år sedan valde en partikollega att, mot min vilja, försöka ta sig rätten till min kropp,” inleder hon inlägget.

Enligt Skyttedal försökte hon förtränga händelsen, men ”för några veckor sedan rann bägaren till slut över då mannen på nytt gick över en gräns. En professionell gräns. Inte ens i närheten av den för åtta år sen. Men något brast”.

Enligt källor till Expressen ska Ingerö på partiets uppdrag försökt stoppa Skyttedal från att medverka i ”30 minuter” för att prata om sitt förslag om att legalisera narkotikabruk.

Läs även: Skyttedal (KD) polisanmäler Ingerö

Läs även: Uppgift: Ingerö anklagas för att ha tafsat Skyttedal på låret

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag