Barn kastade sten på getter – pappor blev hotfulla när personal sade till

Bild: Diego Delso/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 5 aug 2020 2020-08-05
E-post 24706

KALMAR Efter att Skälby 4H-gård stängt på söndagen kastade barn som var kvar på platsen stenar på gårdens getter. När personal sade till barnen blev deras pappor så hotfulla att polis larmades till platsen.

Efter att 4H-gården i Skälby stängt på måndagen ska ett antal barnfamiljer som var kvar på platsen ha varit stökiga, rapporterar Barometern.

Läs även: Tam kanin dödades i trädgård: ”Någon hade kört en pinne genom henne”

Bland annat ska barn ha kastat sten på getterna, och när personal sade till blev deras pappor så hotfulla att de fick tillkalla polis.

– Vår ordförande var kvar och såg vad som hände, och när hon sa åt barnen att sluta blev papporna hotfulla. Vi fick då tillkalla polis, säger Tina Burvall, gårdsföreståndare på Skälby 4H-gård, till Barometern.

Polis kom till platsen, och efter samtal ska familjerna ha lämnat platsen utan att någon anmälan gjordes.

Enligt Burvall är de flesta som besöker 4H-gården djurvänner som vill skydda djuren. Samtidigt är attacker mot djuren som på måndagen ”ett återkommande problem som vi måste hitta lösningar på”.

– Det vore tråkigt om några få skulle förstöra möjligheten att ha större djur som getter, får, hästar och grisar på gården – djur som vi anser inte ska behöva tillbringa större delen av dygnet i en box bara för att inte riskera att bli stressade hela nätterna, säger Tina Bjurvall till Barometern.

Läs även: Får misshandlades av ungdomsgäng – två tackor avlivade

Läs även: Larmet: Barn plågar igelkottar – används som fotbollar

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag