Propalestinsk talare jämförde socialtjänsten med Hamas

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 23 okt 2023 2023-10-23
E-post 0

På söndagen hölls en stor propalestinsk demonstration på Sergels Torg i Stockholm som samlade tusentals deltagare. Bland talarna märktes bland andra Rashid Musa, tidigare ordförande för den officiellt numera nedlagda organisationen Sveriges unga muslimer, SUM, men även en okänd talare som tog tillfället i akt att sprida konspirationsteorin att svenska socialtjänsten olagligt kidnappar muslimska barn.

Detta jämförde talaren med Hamas kidnappningar av omkring 200 israeliska civila.

– Här i Sverige, det finns ju myndigheter, som heter socialtjänsten, som har tagit barn utan stöd i lag. Så Ulf Kristersson, anklaga inte palestinier för att de kidnappat 20 israelisk barn, medan tusentals barn som blir kidnappade av din myndighet som heter socialtjänsten! sade talaren, som filmades av youtubern Nick Alinia.

Talaren passade även på att ge en personlig känga till Ulf Kristersson, vars barn är adopterade.

– Jag vill ifrågasätta dig. Varifrån hade du dina barn, ropade talaren och möttes av spridda jubel.

Sedan 2021 har en desinformationskampanj pågått i arabiska medier mot den svenska socialtjänsten, som påstås tvångsomhänderta muslimska barn enbart på grund av deras religion. I februari i år kommenterade Ulf Kristersson kampanjen på en pressträff.

– Svenska staten kidnappar inte barn. Varken muslimska barn eller några andra barn. Vi diskriminerar inte barn heller. Tvärtom är jag nog rädd att det finns barn som får mindre stöd och hjälp än vad de skulle ha fått annars, sade Kristersson.

Desinformationskampanjen har i Sverige fått stöd av partiet Nyans, men även av Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker, som under ett valmöte i det särskilt utsatta området Skäggetorp i Linköping i september förra året påstod att Liberalerna vill tvångsomhänderta invandrarbarn.

– Vi har partier som vill tvångsomhänderta era tvååringar om de inte pratar perfekt svenska, sade hon i ett klipp från talet som spridits på nätet.

Läs även: Regeringen vidtar åtgärder mot islamistiska LVU-lampanjen: ”Sverige kidnappar inte barn”

Läs även: Snecker (V) spred konspirationsteori om L: ”Vill tvångsomhänderta era tvååringar”

Läs även: Turkisk statsmedia hyllar Snecker (V): ”Erdogans verktyg för att sprida desinformation”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag