Räddade barn från attack – slog hund i huvudet med golfklubba

Genrebild. Bild: Eran Finkle/CC BY 2.0/Sydney Rae/Unsplash
  • Onsdag 17 aug 2022 2022-08-17
E-post 112

På lördagen attackerades en fyraårig pojke av en hund i Liverpool i Storbritannien. Då ingrep två grannar, beväpnade med en golfklubba, och räddade barnet ur hundens käftar, rapporterar Daily Mail.

Enligt ett vittne slog den ena av grannarna hunden i huvudet med golfklubban, medan den andra lyckades bända upp hundens käkar från pojken.

Läs även: Attackerar förbipasserande – brottas ned av MMA-fighter

Pojken, som ska ha varit på besök i området, togs till sjukhus där han är i stabilt men kritiskt tillstånd.

En 33-årig man greps av polis som misstänkt för att vara ansvarig för en hund som orsakat skada. Senare greps även en 31-årig kvinna på samma misstankar.

– Det här var en fruktansvärd attack på en fyraårig pojke och det är bara tack vare de snabba handlingarna från en modig granne som den här unga pojken lever, säger Neil Dillon, detektiv-inspektör vid Liverpool-polisen.

– Vi tar frågan om farliga hundar på största allvar. Under de senaste åren har vi arbetat proaktivt med fem lokala myndigheter i Merseyside för att försäkra att förbjudna hundar tas bort från gatan, säger Dillon.

Hunden har omhändertagits och enligt uppgift ska det handla om en bullmastiff-ras.

Läs även: Försöker dränka kvinna i fontän – får storstryk av vittnen

Läs även: Tungviktsmästare blev säkerhetsvakt – sänker bråkstake med en höger

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag