Ramberg och Strandhäll rasar mot Chang Frick i SVT

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/Nyheter Idag/Kristian Pohl/ Regeringskansliet/CC BY 3.0
  • Tisdag 14 sep 2021 2021-09-14
E-post

Efter att Nyheter Idags grundare Chang Frick debatterat Frida Boisen från Trolljägarna i SVT-programmet ”Mötet” rasar Anne Ramberg och Annika Strandhäll mot att Frick getts utrymme i en public service-kanal. ”Att upplåta tid i TV för en aggressiv man från en värdelös nyhetssajt är svårbegripligt” skriver Ramberg på Twitter, och Strandhäll instämmer.

På måndag sände SVT det tredje avsnittet för säsongen av programmet ”Mötet”, som går ut på att två personer med vitt skilda åsikter möts och diskuterar. I avsnittet mötte Frida Boisen, från bland annat ”Trolljägarna” på TV 3, Nyheter Idags grundare Chang Frick för ett samtal om ”journalistiska metoder och näthat”.

Läs även: Därför vill jag hjälpa Frida Boisen att förstå

Fricks medverkan uppskattades inte av Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i Sveriges advokatförbund. ”Vad är det för patetiskt samtal som SVT 1 sänder i Programmet Mötet? Att upplåta tid i TV för en aggressiv man från en värdelös nyhetssajt är svårbegripligt. Public service borde förvalta uppgiften med större integritet. Alla troll behöver inte få komma till tals” skriver Ramberg i ett inlägg på Twitter.

Tidigare socialminister Annika Strandhäll (S) instämmer i Rambergs kritik mot att SVT låtit Frick komma till tals. ”När det gäller Chang Frick blev jag faktiskt häpen över att de gav honom detta utrymme. Har man ingen koll på vem han är?!?”

I ett ytterligare inlägg menar Strandhäll att SVT borde haft ”modet att dra en gräns” mot Chang Frick.

Chang Frick å sin sida reagerar med glädje på att han ”till och med lyckats få fru Ramberg att bli en public service-kritiker”.

Youtubern Henrik Jönsson är däremot kritisk till Rambergs inlägg.

Liksom Åsa Tallroth, 1:e vice ordförande i Medborgerlig Samling. ”De här damerna visar i korta ordalag vad som är ett problem i vårt land idag. Arrogans översitteri och att vissa röster inte ska få höras. Det här är personer med makt. Fundera över det ett tag” skriver Tallroth.

”Husblattarnas riksförbund” uppmanar sina följare att reflektera ”över hur detta speglar kläggets syn på public service, dess uppgift och varför de vill grundlagsskydda det”.

Läs även: Anne Ramberg om uppväxten på Östermalm: ”Mamma gick ju alltid när hon skulle gå till NK”

Läs även: Klart Annika Strandhäll ska kunna intervjuas i Nyheter Idag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag