Ranelid slår till igen: Laglösheten ”nationell skandal”

Björn Ranelid. Bild: Hannibal/Wikimedia Commons
  • Lördag 3 aug 2019 2019-08-03
E-post

Författaren Björn Ranelid skrev nyligen i en Expressen-krönika att ”Sverige är i krig”. I en ny krönika går Ranelid till förnyat angrepp på debattörer och skribenter som avfärdar och slätar över kriminaliteten, som Ranelid kallar för en ”nationell skandal” och åter liknar vid ett krig.

I början av juli skrev författaren Björn Ranelid en mycket uppmärksammad krönika i Expressen om att Sverige befinner sig i ett slags krigstillstånd.

Nu återkommer Ranelid till ämnet i en ny krönika i Expressen där han konstaterar att ”det är hög tid för mig och många andra människor i Sverige att tala och skriva om tillståndet i riket, ty många politiker och självutnämnda intellektuella förtiger, förfalskar och ljuger om vad som pågår i landet.”

Läs även: Björn Ranelid: ”Sverige är i krig”

Ranelid är bland annat kritisk till de låga fängelsestraffen med tidiga frigivningar, och skriver att ”livstids fängelse skall enligt ordets betydelse innebära ett straff som varar livet ut för den dömde”.

Ranelid tar också upp att utländska stöldligor utnyttjar polisens resursbrist, vilket han kallar för en ”en nationell skandal.”

Däremot välkomnar Ranelid att polis och medier gått ut med fantombild på en man som våldtagit en kvinna i Hedemora, då ”det är vällovligt och behjärtansvärt att mannens utseende beskrivs så noggrant som möjligt, ty han skall jagas och aldrig känna sig säker på att undkomma sitt fruktansvärda brott.”

Läs även: Fantombild på misstänkt våldtäktsman släppt: ”Stor bred näsa”

Mest kritisk är Ranelid till de ”skribenter och debattörer på kultur- och ledarsidor” som ”imiterar varandra och försöker förklara och förneka händelserna med enfaldiga litanior om vissa människors utanförskap i förhållande till samhället i övrigt.”

Enligt Ranelid är nämligen ”dessa mördare i gängen” utanför samhället ”enbart genom sina egna handlingar och val i livet”, och pekar på att de ”är i många avseenden ytterst privilegierade individer i förhållande till miljarder människor i Indien, Syrien, Irak, Afghanistan, afrikanska länder och Kina. De har i sak ingenting att klaga på i Sverige.”

Ranelid avslutar med att än en gång konstatera att ”om tio, elva eller tolv städer i Sverige är nästen för olika gangsterligor och kriminella nätverk som vid ett flertal tillfällen har uppgörelser med automatvapen där allmänheten befinner sig, så råder det ett småskaligt eller mer utbrett krig i Sverige”.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag