Rappare hyllas som hjälte – räddade syskon från brinnande hus

Bild: Faksimil Facebook
  • Tisdag 1 nov 2022 2022-11-01
E-post 13

Rapparen Brendon Birt, med artistnamnet Blase 96, hyllas som en hjälte efter att ha räddat fyra syskon från ett brinnande hus, rapporterar Metro UK.

– Jag är så otroligt tacksam. Mina barn hade inte klarat det annars. De är säkra, och de är säkra tack vare honom. Jag menar, liv räddades här. Själar, säger syskonens mamma Tender Lehman.

Birt var ute och körde i staden Red Oak i Iowa på kvällen den 23 oktober och hade råkat köra fel när han upptäckte att ett hus brann.

Familjens tre barn på 8, 14 och 17 passades av den 22-åriga äldste brodern medan mamman var i Montana, och alla låg och sov då brandalarmet inte reagerade på röken.

– Varje sekund som gick blev det bara värre. Jag bara kände att någon var därinne eftersom det var så sent på natten. Jag förstod att jag måste handla snabbt, säger Birt till KCRA.

Läs även: Hemlös man hjälte – försökte stoppa terrorist med kundvagn

en Gofundme-sida för den numera hemlösa familjen skriver mormodern Windy Monjarez att syskonen kom ut ur det brinnande huset ”med sekunder till godo” tack vare det rådiga ingripandet från ”vår hjälte Brendon Birt”.

Ett filmklipp från husets övervakningskamera visar hur det brinner för fullt på verandan. Man hör hur Birt bankar på fönstren och ropar åt de därinne att ta sig ut. Sedan ser man hur de tre barnen springer ut ur huset, följda av den äldsta brodern medan branden sprider sig.

Branden dödade fem av familjens sju hundar och förstörde huset. Stadens brandkår utreder brandorsaken.

– Jag gjorde bara det jag måste göra. Lyckligtvis så var det så det skulle vara, säger Birt till News Nation Now.

Tender Lehman säger att hon betraktar Birt som en del av familjen efter händelsen.

– Han har varit i kontakt med mina barn varje dag. Och jag vet att det är en läkandeprocess för honom precis som det är för mina barn, säger hon.

Läs även: Se när pizzabudet räddar barnet från branden

Läs även: Hjälte slog ned massmördare med stol – gav honom stryk med hans egen pistol

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag