Rappare rasar mot Grammisjuryn – vill ha fler nomineringar

Bild: Faksimil Instagram
  • Lördag 12 mar 2022 2022-03-12
E-post

Rapparen Ant Wan nominerades i kategorin ”Årets Hip Hop” inför årets Grammisgala. Men det var inte tillräckligt för artisten, som i ett inlägg på Instagram kräver ”en förklaring till varför jag inte är nominerad till samtliga kategorier”.

Ant Wan frågar sig om det beror på ”att jag inte är vit? Eller för att jag inte har något stort bolag i ryggen?” och hävdar sedan att ”ingen nominerad artist, eller artist någonsin, hade lyckats göra arbetet jag gjorde 2021 på egen hand”.

Läs även: Flera Grammisnomineringar till häktade rapparen Yasin

”Politiker skyller på att vi hiphop-artister håller oss kvar i gatan efter vi lyckats och gjort pengar, men samtidigt öppnar inte branschen dörrarna till oss. Hur har ni tänkt att vi ska komma in i dessa vita rum? Ni kanske väntar på att vi ska bryta oss in?” skriver Ant Wan och avslutar med att skriva att ”Grammis och P3 kan köra upp sina priser i röven.”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ant Wan (@ant.wan1)

Ant Wans inlägg uppmärksammades av Aftonbladet, vilket fick honom att skriva ett nytt inlägg på Instagram där han kritiserar Aftonbladets rubrik om att han ”går till attack” mot Grammisgalan. ”Jag går inte till attack, jag talar ut” skriver han bland annat.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ant Wan (@ant.wan1)

Läs även: P3 Guld-belönad rappare häktad för rån

Läs även: Rapparen Dree Low åtalas för kioskrån i Akalla

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag