Räv stal plånbok – hittades av tjuvaktig cyklist

Bild: Jonn Leffmann/CC BY 3.0
  • Tisdag 7 jun 2022 2022-06-07
E-post 132

En man tappade en plånbok på gatan när han klev ur sin bil en kväll i Oxford, Storbritannien. Då stals plånboken av en räv, som sprang iväg med den vilket filmades av en övervakningskamera, rapporterar Metro UK.

Räven tröttnade emellertid snabbt på bytet och lämnade plånboken på gatan, där den inom en minut plockades upp av cyklisten Qasim Hussain, 36.

Läs även: Föräldrapar dödade björn – bröt sig in i hem och gick till attack

Hussain cyklade genast till olika butiker där han gjorde tre olika köp av cigaretter och alkohol med ett betalkort från den stulna plånboken. Ett fjärde köp nekades.

Nu döms Hussain till tolv månaders villkorlig dom, ett skadestånd på 22 pund till brottsoffret samt ersättning på 250 pund till butikskedjan Sailsburys som han stal choklad från samma kväll.

Hussain hade tidigare sammanlagt 45 punkter i sitt straffregister, men har påbörjat en missbruksbehandling vilket fick domstolen att döma ut en villkorlig dom.

– Jag underskattar inte utmaningen i att hantera ett långvarigt drogmissbruk, säger rättens ordförande Kay Whitaker

Räven är fortfarande på fri fot.

Läs även: Fiskens galna självmordsattack – hoppade ned i strupen på fiskare

Läs även: Försökte äta levande bläckfisk – angreps med tentakler i ansiktet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag