Fiskens galna självmordsattack – hoppade ned i strupen på fiskare

Fisk av arten anabas. Bild: By Sahat Ratmuangkhwang - FishBase/CC BY 3.0
  • Fredag 3 jun 2022 2022-06-03
E-post

En fiskare i Thailand blev föremål för en bisarr kamikaze-attack när en fisk hoppade upp ur vattnet och in i hans mun där den trängde sig in i mannens strupe. Mannen var nära att kvävas, och räddades till livet genom kirurgi. 

Fiskaren ägnade sig åt att fiska med harpun under vattnet, och hade lyft sitt huvud ovanför vattenytan för att ta ett andetag när det bisarra angreppet skedde, rapporterar Metro UK.

Läs även: Här fångas dödliga hajattacken på film

När mannen hade munnen ovanför vattenytan gick en fisk av arten Anabas till en regelrätt kamikaze-attack då den hoppade in i hans vidöppna mun och fastnade i hans strupe.

Mannen togs till sjukhuset i Phatthalung där ett team på två doktorer och tre sjuksköterskor opererade honom i en timme för att få bort den 12 centimeter långa fisken från hans strupe. Fisken ska ha försökt ta sig ut genom mannens näsa när doktorerna avlägsnade den.

– Våra doktorer arbetade hårt för att minimera skadan på vår patients organ. De har framgångsrikt räddat patienten, säger sjukhusets representant Sermsri Pathompanichrat.

– Risken att det här ska ske är väldigt låg. Jag har aldrig sett något liknande förut, tillägger han.

Läs även: Pirayor bet av tå i massattack

Läs även: Föräldrapar dödade björn – bröt sig in i hem och gick till attack

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag