Reaktioner: ”Dagen som statsministern kom ut som rasist”

Bild: Nyheter Idag/Faksimil Twitter/Facebook
  • Torsdag 10 sep 2020 2020-09-10
E-post

SVERIGE Statsminister Stefan Löfvens kovändning  i frågan om kopplingen mellan invandring och kriminalitet har väckt starka reaktioner på sociala medier. Många påminner om att den koppling statsministern numera anser som ”glasklart” för inte länge sedan ansågs rasistisk att peka på.

På onsdagen vände statsminister Stefan Lövfen i frågan om kopplingen mellan invandring och kriminalitet.

– Med en stor migration, där vi inte klarar av integrationen, då följer också större risk för den typen av problem som vi ser. Det är glasklart, sade Löfven i riksdagens partiledardebatt som svar till Jimmie Åkesson (SD), som pressade statsministern i frågan.

Läs även: Vändningen: Löfven kopplar invandring till brott

– Om man har en migration i storleksordningen att man inte klarar av integrationen, då är det klart att vi får sociala spänningar i samhället, och det är inte bra, sade Löfven även i onsdagskvällens Aktuellt på SVT.

När programledare Anders Holmberg frågade om Sverige haft en invandring i den storleken svarar Löfven ”ja, vi har haft det”, och tillägger att hans regering redan har lagt om den politiken.

Statsministerns kovändning i frågan har väckt starka reaktioner på sociala medier. Richard Herrey (M) skräder inte på orden när han uppmanar statsministern att skämmas.

Twitteranvändaren Johan Sundeen uppmanar sina följare att ”komma ihåg dem som till ett högt pris vågat trots åsiktsklimatet”.

Läs även: Åkesson till Löfven: Säg ”jag hade fel”!

”Fidel Kassler” blir förvirrad.

Jörgen Fogelklou (SD) frågar sig om ”Socialdemokraterna fiskar i grumliga vatten?”.

Maria Malmer Stenergard, migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson för M, undrar vad statsministern egentligen tycker.

Och ”Pompe” konstaterar att onsdagen var ”dagen som statsministern kom ut som rasist”.

Läs även: Vänstern rasar mot Ebba Busch: ”SD behövs inte längre, låt mig presentera Antikristdemokraterna”

I ett Facebook-inlägg som blivit viralt skriver Milan Bundevic att han borde vara glad att ”poletten kanske äntligen faller ner”, men att han istället bara blir ”förbannad över den totala skamlösheten, hyckleriet och lögnen som i åratal orsakat otaliga söndertrasade, förstörda och släckta liv.”

Jag borde vara glad att poletten kanske äntligen faller ner, men det är jag inte.

Jag blir bara förbannad över den…

Publicerat av Milan Bundevic Onsdag 9 september 2020

Tino Sanandaji påminner i ett Facebookinlägg om att statsministern under förra hösten gick ut och ”förklarade att brott inte påverkas av invandring” vilket varit ”regeringens officiella position, med hänvisning till Jerzy Sarnecki”.

Sanandaji konstaterar att statsministern slutligen vänt under galgen, och skriver att ”det är bara att fortsätta och hålla uppe trycket så att ljuset och sanningen [segrar] över mörker och lögn”.

Under förra hösten anstormning av sprängningar och gängmord gick statsministern ut och förklarade att brott inte…

Publicerat av Tino Sanandaji Torsdag 10 september 2020

 

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag