Runktips och deepthroat – SR:s programsatsningar skapar debatt

Radiohuset på Gärdet. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 Nov 2018 2018-11-22
E-post 857

SVERIGE Sedan riksdagen bestämde att public service ska finansieras genom skatten har många undrat varför de ska tvingas betala för ett programutbud de inte vill ha. Särskilt har radioprogrammet Ligga med P3 väckt reaktioner.

Läs också: Varför vill Moderaterna att vi ska tvingas finansiera vänstermedier?

I samband med att finansieringen av public service blir obligatorisk via skattesedeln ställer sig nu vissa sociala medier-användare frågande kring delar av innehållet i SVT och SR:s produktion. En rad avsnitt från programmet Ligga med P3 har förts fram som exempel på innehåll som man inte vill finansiera.

En artikel som nu har börjat delas igen är från 2011 och har rubriken ”Älskar att suga stora kukar djupt ner i halsen”. Där berättar signaturen ”ovanligt vanlig kåt kille” om sina sexuella erfarenheter. ”Älskar att få suga av en stor kuk som pressas ner djupt i halsen”, skriver han.

”Har testat forcedsex, med en undergiven kille, där jag tvingade honom att göra massa saker. Han tände såklart på det och jag med. Är dominant ibland insåg jag då”, fortsätter han.

Då artikeln delas flitigt på nytt lade ansvarig utgivare Anna Benker till en ”varning” i onsdags: ”Detta är en sju år gammal publicering som fått uppmärksamhet igen. Idag finns inte inslaget kvar i P3:s programutbud. Signaturens inlägg innehåller grovt språk och kan upplevas stötande. Innehållet är inte lämpligt för barn.”

Ger bästa runktipsen

Men även nyare inslag i Ligga med P3 har fått många att reagera. ”Så vill vi bli avrunkade” lyder rubriken till ett 23 minuter långt avsnitt där två killar vid namn Jiar ”Tarzan” Raza och Adam Kanyama ”berättar allt om sina kukar”. I programmet ger de bland annat ”tips på hur du bäst runkar av en omskuren penis”.

Andra rubriker från Ligga med P3 inkluderar ”Så vill vi bli slickade”, ”Fittans sanna smak” och ”Ska man leka med rumpan får man räkna med lite skit”. Programmet beskrivs kort och gott som ”en podd om sex”.

Läs även: Opartiska P3:s mobbning av Åkesson: ”Han är landsförrädare”

Någon allmän varning för unga lyssnare förekommer inte. Faktum är att Sveriges Radio, i ett svar till en upprörd lyssnare på Twitter, beskriver programmet som riktat till ”en yngre målgrupp”. Redaktionen sägs vilja ”lyfta olika perspektiv och erfarenheter kring sex utan pekpinnar”.

På sociala medier finns det alltså vissa som ifrågasätter varför de tvingas finansiera program av detta slag. Här följer ett axplock av reaktioner.

Läs även: Sveriges Radio kartlägger invandrare i riksdagen – hånas på sociala medier

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag