S Botkyrkautredning hånas: ”Vem försöker de lura?”

Magdalena Andersson. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 feb 2023 2023-02-14
E-post

Det har inte skett någon gängkriminell infiltration av Socialdemokraterna i Botkyrka. Det påstår Socialdemokraterna efter att själva ha gjort en utredning i kölvattnet av bortröstningen Ebba Östlin (S), där gängkriminella enligt flera medier uppges ha deltagit. Nu hånas partiet i sociala medier. ”Vem försöker de lura?” skriver Timbro-skribenten Susanna Silfverskiöld.

”Partidistriktet har inte funnit några belägg eller indikationer på att Socialdemokraterna i Botkyrka skulle vara infiltrerade eller tagits över av gängkriminella”, skriver partidistriktet i Stockholm i ett pressmeddelande på måndagen.

Läs även: Östlin (S) avgår – S avfärdar uppgifter om gängkriminell infiltration

– När man har undersökt om det finns någon grund för ryktena om att det varit gängkriminella som har infiltrerat eller avgjort det här, så har man inte funnit någon som helst grund för att det skulle vara på det sättet, säger partiledaren Magdalena Andersson till Expressen.

Partiet kommer emellertid att utesluta en person som medverkade på mötet där Ebba Östlin röstades bort. Detta då personen ”inte samarbetat fullt ut i den utredning vi gjort.”

På sociala medier är det många som är kritiska till S-rapporten och menar att den inte framstår som trovärdig. En av dessa är kriminologen och riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M).

Andra väljer istället att satirisera Socialdemokraternas hantering. Däribland parodikontot ”Magdalena Dadgostar”.

Läs även: ABF om verksamheten i Botkyrka: ”Ingen gängkriminell infiltration”

Läs även: S vägrade svara på ABF-fråga med hänvisning till ”säkerhetsläget” – nu kräver SD utredning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag