S-politiker lämnar partiet – ansluter till Nyans

Malmö stadshus. Bild: Mrkommun/Wikimedia commons
  • Torsdag 17 mar 2022 2022-03-17
E-post 385

Maher Dabbour, som tidigare varit tidigare ordförande för Kroksbäck-Hyllies S-förening, lämnar Socialdemokraterna för det nya partiet Nyans. Det meddelar Nyans i ett inlägg på sin Facebooksida.

– Jag har slitit på i Socialdemokraterna i tio år men känner att partiet säger en sak men sedan när det kommer till representation så är det något annat. De speglar inte Malmös befolkning där en stor del är utrikesfödda, säger Maher Dabbour i ett uttalande.

– Beslutet att hoppa av har växt fram länge men jag känner att jag ändå har mer att ge inom politiken och vill vara aktiv i Partiet Nyans, fortsätter han.

Läs även: Partiet Nyans vill förbjuda anklagelser om extremism – kallar Nyheter Idag ”högerextrema”

Nyans uppger även att ”cirka 20 aktiva socialdemokrater i Malmö förväntas ansluta sig till Partiet Nyans inom kort”.

Partiet Nyans bildades 2019 av den tidigare C-politikern Mikail Yüksel, som uteslöts från C strax innan valet 2018 på grund av kopplingar till den turkiska fascist-organisationen Grå Vargarna.

Partiet säger sig vara mångkulturellt och värna olika minoriteters intressen, men beskrivs av politiska motståndare som islamistiskt. Under vintern har Nyans engagerat sig i en kampanj mot socialtjänsten i Sverige, som påstås omhänderta muslimska barn för att de är muslimer.

Läs även: ”Etablerar Nyans sig i Vivalla kommer man in i Örebro”

Läs även: Nyans partiledare försvarar IS-återvändarna – rasar mot TV4

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag