S-politiker utbuad när hon fördömde Hamas

Bild: Faksimil Alkompis
  • Måndag 18 dec 2023 2023-12-18
E-post 0

På söndagen hölls en propalestinsk demonstration i Malmö där S-politikern Zinaida Kajevic talade. Men när hon fördömde Hamas i sitt tal, blev hon utbuad av publiken, vilket den arabiskspråkiga sajten Alkompis var först med att rapportera.

Zinaida Kajevic är ersättare i riksdagen, och när hon i början av talet kritiserade Israels krigsföring togs det emot väl av publiken.

– Det bombas hem, sjukhus, hundratusentals människor fördrivs. Tusentals har dödats varav smärtsamt många är barn, sade hon bland annat.

Men när hon sedan kritiserade Hamas, vände sig åhörarna mot henne.

– Civila palestinier ska inte straffas för Hamas terrorhandlingar. Och det är just det som händer nu, sade Kajevic, vilket möttes av en kör av burop, så kraftig att hennes tal dränktes och hon blev tvungen att avbryta.

När hon gick av scenen efter omkring en halv minut omfamnades hon av partikollegan Jamal El-Haj, sedan tidigare i blåsväder för sitt deltagande på en Hamaskopplad konferens i Malmö.

– Jag förstår att det är mycket känslor och att folk blev överväldigade. Men visst, jag blev överraskad över deras reaktion, säger Kajevic till Expressen.

Läs även: Nästan var tolfte S-väljare stödjer Hamas terror

Läs även: Stödet för Hamas ökar bland palestinier

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag