S-profil läxar upp Greta – tycker hon borde tagit politisk ställning

Foto: Stefan Müller CC BY 2.0
  • Lördag 17 sep 2022 2022-09-17
E-post 425

”Vägra normalisera det som händer nu i Sverige. Vägra normalisera hat, hot, lögner och fascism.” Så skriver Greta Thunberg på Twitter samma vecka som det står klart att Sverige kommer få en ny regering. Mats Erikson, socialdemokrat och politisk sekreterare på LO, svarar då bittert att aktivisten hade kunnat hjälpa till om hon bara tagit tydlig politisk ställning mot högern och SD.

”Att stå upp för alla människors lika värde är inte att hata eller att polarisera. Att stå upp mot dem som motarbetar alla människors lika värde är inte att hata eller polarisera”, inleder Greta Thunberg sin tweet.

Läs även: ”Generation Greta” en bluff – total högerdominans bland unga

Mats Erikson svarar först att han håller med Thunberg. Sedan fortsätter han med att ge henne en känga för att hon inte tydligare tog ställning under valet.

”Om du offentligt tagit tydlig politisk ställning mot högern och SD inför valet hade du kunnat hjälpa till i det arbetet. Synd att du inte gjorde det”, skriver den politiske sekreteraren.

Erikson får emellertid mothugg från journalisten Jenny Maria Nilsson som kallar socialdemokratens uppläxande för ”sjukt obehagligt”.

LO-politruken (vilket är vad han själv kallar sig) Mats Erikson är en frekvent twittrare som uppmärksammats för flera uppseendeväckande utspel genom åren.

Däribland när han uttryckte att han hade mer sympati för det gäng som attackerade journalisten Joakim Lamotte när denne befann sig i Kronogården i Trollhättan än för Lamotte.

Läs även: Skandaluttalandet från LO:s politiske sekreterare: Mer sympati för Kronogårdsgänget som misshandlade Lamotte än för Lamotte

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag