Schulmans hån från Sturehof till vårdarbetare: ”Skit får skit helt enkelt”

Bild: Helén Sjöland/CC BY-SA 4.0/Faksimil Instagram
  • Tisdag 21 apr 2020 2020-04-21
E-post 6404

STOCKHOLM ”Bäst du avföljer. Eller byter jobb” skrev Stureplansprofilen Calle Schulman till en vårdarbetare som blev provocerad av en bild han lagt upp på Instragram på sig och sina bröder på restaurangen Sturehof. När Schulman kritiserades för sin ton mot vårdpersonal svarade han att ”skit får skit helt enkelt”, och argumenterade för att ”smittan SKA spridas i en lagom takt.

Stureplansprofilen Calle Schulman tog en kaviarsmörgås på den exklusiva restaurangen Sturehof tillsammans med sina bröder, Expressenkrönikören Alex Schulman och Niklas Schulman, på måndag kväll.

I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att Schulman skriver för Aftonbladet.

Läs även: Expressens Alex Schulman efter Notre-Dame-branden: ”Äntligen.”

Calle lade upp en bild på sig och sina bröder som ett inlägg på Instagram, där Alex ger betraktaren långfingret. ”Krig och epidemier och skit men fyra saker står starka oavsett: systrarna Schulman och Sturehof” skriver Calle i en kommentar till inlägget.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Krig och epidemier och skit men fyra saker står starka oavsett: systrarna Schulman och Sturehof.

Ett inlägg delat av Calle Schulman (@calleschulman)

Läs även: Alex Schulman totalhånas på Twitter efter attacken på Springare

Flera personer provocerades av att bröderna Schulman stoltserade med ett restaurangbesök mitt under pågående coronakris.

”Är på väg till sjukhuset för att arbeta , det känns som ett hån när jag ser er” skriver en användare, vilket Calle Schulman besvarar med ”Bäst du avföljer. Eller byter jobb”.

Schulmans kommentar får hård kritik. ”Fult skrivet av dig. Skäms” skriver en användare, ”Rutten människa som skriver så till någon som jobbar i vården” skriver en annan. ”Någon som jobbar i vården. Hahah” svarar Schulman.

”Varför är du så respektlös mot vårdpersonal? Då tänker jag på dina svar här…” frågar en användare. ”Skit får skit helt enkelt” svarar Schulman.

Faksimil Instagram

”Får se om du e lika kaxig när du eller dina syskon eller dina barn ligger där i ett kylrum. Jag jobbar oxå med covidpatienter och din nedvärderande ton mot vårdpersonal irriterar mig. Om du visste hur sjuk du kan bli. Vill du bara ha en reaktion eller?” frågar en upprörd användare efter det utspelet.

Schulman blir lika upprörd tillbaka, och skriver att användarens ton är ”obehaglig”. Lite senare i diskussionen skriver Schulman ”Så då pratar du om mina barn i ett kylrum? Din jävla idiot.”

Under den fortsatta diskussionens gång hävdar Schulman också att ”smittan SKA spridas i en lagom takt”. ”Hur kan du säker veta i vilken takt detta sprids? Är du utbildad i epidemiologi eller har du annan aktuell medicinsk utbildning” frågar en användare.

Han anklagar också en användare som säger sig arbeta i sjukvården för att vara olämplig för sitt arbete på grund av sina kommentarer till inlägget.

 

Nyheter Idag söker Calle Schulman för kommentarer.

Läs även: Schulmans morföräldrars hem har blivit moské: ”Väldigt fint”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag