SD portades från Lärarförbundets möte – har fel värdegrund

Bild: Google Streetview
  • Onsdag 20 Nov 2019 2019-11-20
E-post 1037

Lärarförbundet bjöd in SD till ett möte i kommunfullmäktige. Men när SD tackade ja drog Lärarförbundet tillbaka inbjudan som man menade var ett misstag. Skälet till att SD portas från mötet uppges vara att de inte delar Lärarförbundets värdegrund.

I början av november bjöd Lärarförbundets styrelse i Lidköping in partiernas gruppledare till ett möte i kommunfullmäktige.

Roberth Andersson, ordförande för Sverigedemokraterna i Lidköping, tackade ja till inbjudan. Då fick han beskedet att han inte var välkommen, rapporterar SVT.

– Vi var inte alls inbjudna. Det berodde på våra värderingar och andra olika svepskäl de hade för att slippa att ha oss med, säger Roberth Andersson till SVT.

Andersson säger till SVT att han blev besviken då han sett fram emot mötet.

– Jag är även ersättare i barn och skola, i den nämnden som hanterar de här frågorna och såg fram emot mötet och att förutsättningslöst träffa Lärarförbundet, säger Andersson till SVT.

Lärarförbundets representanter vill inte ställa upp på intervju med SVT, men förbundssekreteraren Anders Åhlin skriver i ett mejl till SVT att att förbundsstyrelsen beslutat om att inte samverka med politiska partier och organisationer som inte delar deras värdegrund.

En anledning till att SD inte anses dela Lärarförbundets värdegrund anges vara att partiet motsätter sig ”mångkulturalism” medan Lärarförbundet är för ett mångkulturellt samhälle.

Roberth Andersson menar dock att Lärarförbundet genom att porta SD själva går emot sina värderingar.

– De ska inte lära ut en värdegrund för eleverna och säga att alla är lika mycket värda och sedan utesluta, mobba ut, ett parti som är ganska stort. Vi är det tredje största partiet i Lidköping och då får man acceptera det, säger Andersson.

Läs även: Gav grönt ljus för SVT att särbehandla SD negativt – nu domare i HD-mål mellan Ekeroth och SVT

Läs även: Thorwaldsson vill vinna tillbaka SD-röstare – kallar dem rasister

Läs även: Storbedragaren till sina fans: ”Jag är den rikaste romska mannen av alla”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag