Senegales kapade skolbuss och hotade döda barn i migrantprotest

Ett klipp från Facebook visar hur barnen flyr bussen i panik. Foto: Faksimil Daily Mail
  • Torsdag 21 mar 2019 2019-03-21
E-post 5

ITALIEN En man från Senegal har kapat en skolbuss i Italien med 51 barn ombord och tänt eld på den i protest mot att migranter dör på Medelhavet. Det rapporterar Daily Mail.

Ousseynou Sy heter mannen som kommer från Senegal men nu har italienskt medborgarskap. Enligt Daily Mail körde han på onsdagen en skolbuss med två klasser ombord när färden spårade ur och han hotade att ta livet av passagerarna och sig själv. När polisen stoppade honom i en blockad tände han eld på fordonet.

Poliserna lyckades krossa glasrutor på bussen så att barnen kunde ta sig ut, och samtliga ska ha klarat sig undan utan allvarliga skador. När mannen greps sade han att det hela var menat som en protest mot att migranter dör på Medelhavet. Incidenten skedde i staden San Donato Milanese nära Milano i Italien.

Den 47-årige mannen misstänks nu bland annat för kidnappning och mordbrand. Ett av skolbarnen uppger för tidningen La Repubblica att mannen gång på gång sade att afrikaner dör och att det är den italienska regeringens fel.

Han ska ha nämnt inrikesminister Matteo Salvini vid namn – en politiker som har profilerat sig tydligt för att minska asylinvandringen till landet som främst sker genom att migranter färdas med båt över Medelhavet. Förra året minskade antalet migranter som dör på Medelhavet på väg till Europa med en fjärdedel jämfört med föregående år.

Sy är tidigare dömd för rattfylleri och att ha sexuellt förgripit sig på ett barn.

Läs även: Italiensk minister: Vi behöver få fler barn – istället för att ta in afrikanska migranter

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag